Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az élen a hibátlan Sepsi–SIC

Az élen a hibátlan Sepsi–SIC Sport

A Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata kiegyensúlyozott mérkőzésen győzedelmeskedett a Brassói Olimpia vendégeként a D. P. Colibași Sportcsarnokban, a Nemzeti Liga szombati, 7. fordulójában. A zöld-fehérek 78-70 (22-24, 21-16, 15-25, 12-13) arányban húzták be a mérkőzést, és ez azt jelenti, hogy továbbra is hibátlanok a bajnokságban, sőt, hatodik sikerüknek köszönhetően a rangsor élére álltak.

 

A Sepsi–SIC már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, három perc alatt hatpontos előnyre tettek szert (5-11), viszont megrázták magukat a házigazdák, és kiegyensúlyozottá tették az első negyedet. A második negyedben több hibát vétettek a sepsiszentgyörgyiek, amit ellenlábasuk kíméletlenül kihasznált, és könnyen szerzett kosarakkal tartani tudta a lépést a címvédővel, sőt, az utolsó másodpercekben Nicole Handford két labdaszerzés után eredményes volt, így a mieink hárompontos hátrányban vonulhattak pihenőre (43-40).

Szünet után koncentráltabban lépett pályára a zöld-fehér mezes gárda, Annemarie Gödri-Părău és Tyaunna Marshall vezérletével hamar kiegyenlítettek és a vezetést is visszavették, így hétpontos előnnyel vághattak neki az utolsó szakasznak (58-65). A negyedik negyedben sem fáradtak el a szentgyörgyiek, a hajrá ezúttal is az övék volt, a házigazdák az utolsó három percben kosarat sem szereztek, ellenben Gödri-Părău és Nathalie Fontaine is eredményes volt, így 2012 szeptembere óta 17. alkalommal győzték le a Brassói Olimpia csapatát.

Olimpia: Handford 20, Pesovic 18/3, Dumitrache 7/3, Al Ash Hab, Higgins 11. Cserék: Dănălache, Petrescu, Kazlauskaite 2, Rusu, Pop, Durrett 12, Chirilă. Vezetőedző: Dan Calancea. Sepsi-SIC: Webb 8/6, Kress 8, Marshall 19/6, Gödri-Părău 17/6, Neagu. Cserék: Fontaine 6, Kilin 2, Camilton-Carter 6, Džankić 6, Kovács, Stoenescu 3/3, Huțanu 3/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.

„A szezon előtt tudtuk, hogy lesznek olyan időszakok, amikor néhány napon belül több mérkőzést is játszanunk kell. Örülök, hogy a végén megfelelően tudtunk válaszolni az ellenfélnek és ezzel sikerült győznünk. Azt gondolom, az első félidőben a kelleténél nyugodtabbak voltunk, a házigazdák 43 pontot dobtak, mi pedig nem az a csapat vagyunk, aki ezt hagyja. A második félidőben jól reagáltunk, megmutattuk mire vagyunk képesek. Tudjuk, hogy keményen fel kell készülnünk a csütörtöki, Pieštanské Čajky elleni mérkőzésre, és ezúttal kicsit több időnk lesz. A lányoknak a szlovák csapat ellen fizikailag, szellemileg és taktikailag is készen kell állniuk” – mondta a mérkőzés után Zoran Mikes, aki köszönetet mondott a szurkolóknak amiatt, hogy Brassóba is elkísérték a csapatot, és végig nagyszerű hangulatot varázsoltak a sportcsarnokba. A vezetőedző reméli, a drukkerek csütörtökön is a csapat mellé állnak.

Mint ismeretes, a Sepsi–SIC csütörtökön 18 órától a Pieštanské Čajky csapatát fogadja a Sepsi Arénában az Európa-kupa csoportkörének utolsó, 6. fordulójában. A zöld-fehéreknek legalább három ponttal kell győzniük a szlovákok ellen, hogy a D-csoportból másodikként továbbjuthassanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük