Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kolozsváron csatázik az OSK

Kolozsváron csatázik az OSK Sport

A listavezető Kolozsvári CFR otthonába látogat a Sepsi OSK, amely ma este 20.45-től fennállása során első alkalommal mérkőzik a fellegvári stadionban, a labdarúgó élvonal 19. fordulójában. A 12. helyen álló sepsiszentgyörgyiek tíz mérkőzés óta nem tudtak nyerni, és a papírforma sem mellettük szól. Az odavágón a vasutascsapat 2-0 arányban győzedelmeskedett Brassóban.

 

Pénteki sajtótájékoztatóján Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője visszafogottan nyilatkozott az esélyeikről az éllovas ellen, ennek ellenére bízik abban, hogy csapata képes meglepetést okozni, és jó eredményt elérni a kiszálláson. A szakember méltatta az ellenfél érdemeit, amely jó képességű, tapasztalt játékosokkal és hozzáértő edzővel rendelkezik, emiatt nagyon nehéz feladat előtt állnak ma este.

– Fontos és nehéz meccs lesz mindkét együttes számára. A CFR az első helyen áll, értékes játékosokkal és egy nagyon jó edzővel rendelkezik. Ez viszont nem azt jelenti, hogy sétálni megyünk Kolozsvárra. A fiúk tudatában vannak, hogy mennyire fontos számunkra ez a mérkőzés, és azt is tudják, hogy a jelenlegi kedvezőtlen helyzetünkben nagy szükségünk van pontokra. A Medgyes elleni mérkőzés után keményen készültek, és mindenki készen áll az összecsapásra, leszámítva a sérült Constantin Grecut. Természetesen a CFR az esélyesebb a győzelemre, de mi is igyekszünk élni majd a lehetőségeinkkel, hiszen nincs veszíteni, csak nyerni valónk ezen a meccsen” – vetítette előre a Sepsi OSK edzője, aki szerint bár csalódottak voltak, hogy nem sikerült legyőzniük Medgyest, jelenleg jó a hangulat az öltözőben.

A sérüléséből felépült Sebastian Ghinga a piros-fehérek védekező középpályása elmondta, tisztelik ugyan ellenfelüket, de nem tartanak az összecsapástól. „Egy hosszan tartó sérülést követően az ember már alig várja, hogy ismét pályára lépjen. Nehéz időszak volt ez számomra, szeretnék mielőbb játszani, és ha az edző is úgy gondolja, hogy helyem van a csapatban, akkor igyekszem úgy teljesíteni, hogy elégedett legyen velem. Két nehéz meccs következik a CFR és a Dinamo ellen, de nagy szükségünk van a pontokra, ezért nyerni szeretnénk” – közölte Ghinga.

Pénteken az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Sepsi OSK idén már biztosan nem „költözik haza” Sepsiszentgyörgyre, hátralevő két hazai bajnokiját – a december 4-ei, Dinamo és a december 11-ei, Jászvásár ellenit – is Brassóban kénytelen lejátszani. A klub szűkszavú közleménye szerint a jelzett időpontokig nem tudják megszerezni az összes engedélyt a pálya hitelesítése érdekében. „Mindent megtettünk azért, hogy minél rövidebb időn belül a Sepsi OSK végre tényleg itthon, hazai környezetben játszhassa mérkőzéseit, de vannak dolgok, amik nem csak rajtunk múlnak. Köszönet a szurkolóknak a támogatásért, a megértésért és a türelemért!” – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük