Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

35 ezer lej a Sepsi SIC-nek

35 ezer lej a Sepsi SIC-nek Sport

A helyi tanács tegnapi rendkívüli ülésén jóváhagyta, hogy Sepsiszentgyörgy az új játékidényben is anyagi támogatást nyújtson a Sepsi-SIC Sportegyesületnek. A város tagsági díjáról van szó, az egyesület alapító tagjaként.

A határozat értelmében, a második félévben Sepsiszentgyörgy 35 ezer lejjel járul hozzá az országos viszonylatban kiemelkedően teljesítő Sepsi-SIC klub tevékenységéhez. A most jóváhagyott összeget azonban csak működési és adminisztratív költségekre fordíthatják, a további támogatást az új sporttörvény alapján kellene majd biztosítania a városi, illetve a megyei önkormányzatnak. Legutóbbi rendkívüli ülésén Kovászna Megye Tanácsa is elfogadta a Sepsi-SIC Sportegyesület II. félévi tagdíját, 34.300 lej értékben. Az elmúlt öt évben 3,7 millió lejjel támogatta a megyei önkormányzat ebben a formában az egyesületet.

A Sepsi-SIC női kosárlabda csapat augusztus 21-én kezdte el a felkészülést a következő bajnoki sorozatra, valamint a FIBA Európa-kupára. A kitűzött cél: egy tisztes helytállás a nemzetközi versenyben, illetve küzdeni a bajnoki cím megvédése érdekében.  A lányok napi két edzésen vesznek részt, de a felkészülési programban szerepel két edzőmérkőzés is a brassói Olimpia csapatával (szeptember 7-én és 9-én), majd szeptember 10-én indulnak egy egyhetes körútra, amelynek keretében meccselnek a Cargo UNI Győr csapata ellen, illetve részt vesznek a Sió Kupán.

A Sepsi-SIC Sportklub Egyesületnek három alapító tagja van: Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a szervezet alapvagyona 50 százalékának tulajdonosa, Kovászna megye 49 százalék tulajdonrészesedéssel, valamint a Tega Rt. a fennmaradó 1 százalék tulajdonosa. Ezen kívül a klub költségvetésének egy bizonyos százalékát támogatásokból és jegyek, bérletek értékesítéséből teremtik elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük