Az Osonó Színházműhely 2016-ban 168 kulturális-, oktatási-, szociális és közösségi eseményt hozott létre, és 86.476 lejből gazdálkodott. Ennek a háromnegyedét a külföldi pályázati forrásokból elnyert összegek teszik ki – írja a társulat éves összefoglalójában.

A társulat tavaly helyi támogatást nem kapott, Sepsiszentgyörgyön nincs székhelye, illetve raktára és irodája sincs, így októbertől a projektek zömét Budapestre költöztette át – írja a dokumentum.
2016-ban egy bemutatóra, az Andrei Mureșanu Színházzal közösen készített Bányavakság című koprodukcióra került sor, és a repertoáron lévő három előadást összesen 71 alkalommal mutatta be a független színházműhely. A társulat 59 interaktív közönségtalálkozót szervezett, és 30 műhelyfoglalkozás, valamint 6 drámatábor által adott teret a fiatalok és felnőttek képzésének. Az Osonó tavalyi kulturális-, oktatási-, szociális projektjein mintegy 9.500 ember vett részt.
A társulat fennállásának egyik legfontosabb díját kapta, mikor 330 jelentkező pályázat közül az Európai Ifjúsági Nagy Károly-díj nemzeti győztesévé választották. A díj annak a visszaigazolása, hogy az Osonó európai szintű és színvonalú ifjúsági projekteket hoz létre.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

AJÁNLÓ

A Járjuk be Erdővidéket! honismereti túrasorozat 84. kirándulásának úti célja Sepsibükszád és Tusnádfürdő környéke.

Tudományra fel!

Pénteken, március 24-én 17 órától a kézdivásárhelyi Kosztándi Galériába várják a technikai újdonságok iránt érdeklődő fiatalokat, akik szívesen megismerkednének testközelből többek között 3D-nyomtatóval, levegő-meghajtású kisautóval, CNC-vel.

Az élmény mibenléte

Színház az egész világ címmel tartott érdekes előadást a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi adjunktusa, dr. Prohászka-Rád Boróka kedd este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. Ennek során többek között a színházi élmény mibenlétére kereste a választ.

„Hogy megmaradjon”

Vörös T. Balázs vizuális antropológus, dokumentumfilm-rendező tartott filmvetítésekkel egybekötött előadást kedd este Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében, ahol az 1997 és 2009 között Erdővidéken készített filmjeiből láthatott részleteket a közönség.

Művész Mozi by Cityplex programja

Cím: Hupikék törpikék – Az elveszett falu (amerikai családi animációs film, 89 perc) AG Program: Március 25.: 11:15 R, 13:00 r Március 26.: 11:15 R, 13:00 r Leírás: A törpök nem fakulnak. Az egyik okos, a másik ügyes, a harmadik csinos, a negyedik mindenben megbotlik – és a legtöbbjüket meg szeretné főzni egy Hókuszpók nevű, […]

AJÁNLÓ

* Ma és holnap 18 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Igor Bauersima norway.today című darabja tekinthető meg.

Játsszuk azt, hogy… Alma

Egy rendkívüli asszonyról, Alma Schindler életéről szól a kassai Thália, a Jelenlét Színház és a Szkéné közös produkciója, amely holnap, március 24-én 19 órától tekinthető meg a Háromszék Táncstúdióban.

Vacsora filozófussal

Pénteken, március 24-én 20 órától Borbély Zsolt Attila lesz a kézdivásárhelyi Jazz bisztró vendége. Kollégánk ezúttal nem publicistaként lesz jelen, hanem remek magyar borokat hoz magával.

Harmonikától a fagottig

A kézdiszentléleki származású, Nagyszebenben élő fagottművészt az idei, márciusi ünnepi hangversenyen szólistaként láthatta a sepsiszentgyörgyi közönség. Pedig diákként még matekkel is tömték a fejét.

Ajánló

MOZI Ma 17.30-tól Szépség és a szörnyeteg (am. musical, 123 p.,); 18 óra Némaság (am. tört. dráma, 95 p.); 21 óra Kong: Koponya-sziget (am. akciófilm, 118 p.); 21.15 Érettségi (román dráma, 128 p.)   SZÍNHÁZ * Ma 19 órától a kovásznai művelődési központban a kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatja Ray Cooney Ketten a neten című előadását. […]

Szicília az INdiVINO-ban

Aki nem foglalt előre helyet vagy nem volt meghívója, az egyszerűen nem kapott helyet a múlt hét végén az INdiVINO Borstúdióban a szicíliai étkek bemutatóján.

Szentesiek Háromszéken

A magyarországi Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programja tette lehetővé, hogy március 11–15. között együtt dolgozhassanak és készüljenek a március 15-i ünnepre Sepsiszentgyörgyön a Plugor Sándor Művészeti Líceum színészosztályainak és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának diákjai.

Márciusi ifjakat hozott

Kedden, a kovásznai Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa Termében, a Fábián Ernő Népfőiskola szervezésében Benkő József történész-doktorandusz, hadtörténet-kutató, hagyományőrző tartott előadást Szabadságharc emberközelből címmel, a teltházas teremben.

A malackáknak sikerük van

A szakma világnapján a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház két szabadtéri meglepetés-produkcióval aratott sikert. Már a díszlet összeszerelése is odavonzotta a nézőket.

Ajánló

MOZI Ma 17.30-tól Szépség és a szörnyeteg (am. musical, 123 p.,) 17.30 Arany (am. kalandfilm, 121 p.), 19.45 Némaság (am. történelmi dráma, 95 p.), 20 óra Sleepless (am. akció, 95 p.).   SZÍNHÁZ * Március 23-án, csütörtökön és 24-én, pénteken 18 órától a Tamási Áron Színház kamaratermében Igor Bauersima norway.today című darabja tekinthető meg. * […]