Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

18. Kovásznai Források

18. Kovásznai Források Kultúra

Szombaton a nagy népszerűségnek örvendő Kovásznai Források országos néptáncfesztivál 18. kiadása zajlott a kovásznai Városi Művelődési Ház udvarán, ahová az ország 12 megyéjéből érkeztek a fellépő csoportok.

A fesztivál a népviseltbe öltözött táncosok felvonulásával kezdődött, a többek között Bihar, Prahova, Brăila, Maros, Olt, Vrancea és Kovászna megyékből érkezők a helyi fúvószenekar kíséretében és zenéjében masíroztak a kovásznai Tanulók Házától a Városi Művelődési Házig.
Az előadásokat szakmai zsűri pontozta, összesen 30 díjat osztottak ki: diplomát és emléklapot kaptak, valamint egy-egy festett kopjafát, melyet Konnát László, a Tanulók Klubjának munkatársa készített.
Horváth Zita, a Tanulók Klubjának táncoktatója és a fesztivál kezdeményezője elmondta: évről évre egyre többen vesznek részt a rendezvényen.
– Közel 600 gyermeket mozgatott meg a fesztivál, melynek célja a hagyományőrzés, a néptáncok és népdalok átadása a nemzedékeknek – fogalmazott Horváth, aki ezúton is köszöni a segítséget többek közt a munkatársainak, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Palotájának, a szülőbizottságnak, a Kovászna Városi Művelődési Háznak, a helyi önkormányzatnak, valamint a megyei tanfelügyelőségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük