Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Merre lejt a pálya?

A baloldalon visszatérő, már-már evidenciaként kezelt állítás, hogy Magyarországon jobboldali médiafölény van, hogy lejt a pálya, mégpedig számukra kedvezőtlen irányban. A legutóbb ifjabb Lomnici Zoltán mutatott rá a Bayer show-ban arra, hogy a helyzet pont fordított.

A korszellemet, a választók jelentős részének hangulatát, alapvető értékválasztásait ma már nem elsősorban a hagyományos média határozza meg, hanem a Facebook, az Instagram, a Tiktok, a YouTube, a Twitter és a Google, melyek egytől egyig globalista kézben vannak, és brutálisan cenzúráznak. A minap Schiffer András hívta fel a figyelmet erre annak kapcsán, hogy a Facebook eltüntette a Mi Hazánk oldalát. Hadd idézzem: „Ma már szerte a világon a hagyományos médiatermékeknél nagyobb elérést biztosítanak a közösségi platformok. Egy-egy tv-csatorna, újság vagy éppen hírportál erejét ma az árazza be, hány követője van, hány megosztást generál, mennyi lájkot kap egy-egy tudósítása. Éppen ezért egy-egy platformszolgáltató ma már nagyobb hatékonysággal tudja manipulálni a politikai nyilvánosságot, mint az államhatalom.”

Igen, ez a sajnálatos helyzet. Aki nem hiszi, beszélgessen el tizenéves vagy huszonéves fiatalokkal, s azt tapasztalhatja, hogy jelentős részük minden kritika nélkül magáévá teszi a woke-iditiozmus tanait, a BLM-től az LMBTQXYZ őrületig. „A Mi Hazánktól nem állnak távol a rasszista utalgatások, a homofób uszítás… A tűrhetetlen nézeteket és a politikai alternatívákat azonban egyaránt nekünk, magyaroknak kell mérlegre tennünk és nem külföldi »jóembereknek«, nem a Big Tech szereplőinek” – írja Schiffer már idézett Facebook-bejegyzésében.

A homofób – vagy bármiféle – uszítást az érintett párt kikérheti magának, mint alaptalan rágalmat, de összességében helytálló a gondolatmenet. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy hány esetben tiltották le a fideszes véleményvezérek oldalát minden ok nélkül, miként maradnak láthatóak ezzel szemben a nyíltan uszító baloldali bejegyzések, hogy töröltek jogtalanul nemzeti YouTube-csatornákat, például a Pesti Srácokét. Magyarán miként alakítják a globális háttérhatalom megacégei a maguk kedve szerint a választók tudati horizontját. Márpedig a pálya lejtését elsősorban ez határozza meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük