Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még van lehetőség szavazni

Még van lehetőség szavazni Kovászna megye

Sajtótájékoztatón számolt be szerda délelőtt Kádár Imola sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő, Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő és Kolcza István, az EMNP országos alelnöke a magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatos, külhoni állampolgárokat érintő fejleményekről és tudnivalókról.

Kolcza István úgy értékelte, hogy jól teljesítettek az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) önkéntesei és a Demokrácia Központok munkatársai. Eddig ugyanis több mint 10 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze Háromszékről és továbbítottak Magyarország csíkszeredai főkonzulátusára. Továbbá hangsúlyozta, hogy az EMNT baróti, sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi irodáiban (Demokrácia Központok) szombaton (április 2-a) 18 óráig várják mindazokat, akik a szavazati jogukkal élni szeretnének. Ha ezt a jelzett határidőig nem sikerült érvényesíteni, vasárnap 19 óráig a külképviseleteken, így a csíkszeredai főkonzulátoson is még megtehetik.

Hirdetés
Hirdetés

Felhívta a figyelmet, hogy a családtagok ne várjanak egymásra, hanem adják le a szavazatukat tartalmazó lezárt borítékot az erre kijelölt gyűjtőpontok egyikén. Semmiképp se bízzák a postára, mert a megszabott határidőig már nem fogják azt kézbesíteni. Akik még nem kapták meg a szavazási levélcsomagot, azok telefonon, vagy személyesen azonnal forduljanak a csíkszeredai főkonzulátoshoz a helyzetük tisztázása végett.

Jó tudni továbbá, hogy a Demokrácia Központokban segítséget nyújtanak a szavazati lapok kitöltéséhez, ehhez viszont szükség van a magyarországi személyi azonosító, vagy személyi igazolvány számra. Ugyanakkor az érintett kérésére és közreműködésével itt alkalom nyílik a helytelenül kitöltött szavazólapok megsemmisítésére és kicserélésére is. Ha valaki a választás és népszavazás lehetősége közül, csak egyikkel szeretne élni, ezt is megteheti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások