Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt napig dübörög a főszínpad

Öt napig dübörög a főszínpad Kovászna megye

Hosszú fesztiválhétvégéje lesz a 29. Szent György Napoknak, így kárpótolná a város a kétéves járványidőszak alatt kimaradt rendezvényekért a lakosságot – tudtuk meg azon a sajtótájékoztatón, amelyen a színpadi műsorokról, fellépőkről és a kézműves vásárról beszélt Knop Ildikó programkoordinátor, Czimbalmos Csaba városgondnok és Erdély András, a rendezvény szóvivője.

M ár szerdától állni fog a nagyszínpad a központban, és műsor is lesz rajta egészen a vasárnapi zárókoncertig. Az esti koncertek 20 órakor kezdődnek majd, hogy ne zavarják a kulturális hét zárt téri rendezvényeit, a fellépők pedig többnyire erdélyi zenekarok, mert mikor a szervezést elkezdték, még nagy volt a bizonytalanság azt illetően, mit lehet megszervezni és mit nem, illetve az előadók sem tudták, mit vállalhatnak be – mondta Knop Ildikó.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán az Ismerős arcok, a Kor-zár verséneklő együttes és a Transylmania együttes lép fel a központban, csütörtökön Made in Sepsi címmel tíz helyi zenekar ad egészestés nagykoncertet, pénteken és szombaton három–három koncert lesz a főszínpadon: pénteken a rock műfajt képviselő Ego Sum, Beatrice és Cargo lép fel, szombaton a popzene kedvelői örülhetnek a Blahalouisianának és a Honeybeastnek, de a 4 S Street zenekar produkciója is a műsor része. Vasárnap Delia és az Edda zárja a rendezvényt, illetve a színpadi produkciók sorát, mert az igazi zárást ezúttal egy izgalmas, tüzes show-val képzelték el a szervezők – de nem tűzijátékkal.

Alternatív helyszínként a művészeti líceum udvarán helyet kapó Közösségi színpad működik majd, illetve az Ifjúsági udvar, ami ezúttal a dohánygyár udvarán rendezkedik be, de lesznek még kisebb helyszínek, ahol házi szervezésben lépnek majd fel előadók és mozgó kulturális-zenés produkciókat (pl. utcazenészeket) is láthatnak majd jártukban-keltükben az emberek. A közösségi színpad pótolja részben az egykori kultúrkerti színpadot, amely a múzeum udvarán állt, de déltől kezdve fellépnek majd ott a gyermekcsoportok is mindennemű műfajt képviselve. A délután a jazzé, a bluesé, a népdalé, néptáncé lesz, és túlnyomórészt szintén hazai, helyi előadók lépnek fel, illetve néhány anyaországi is.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok a vásáros hétvégét illetően elmondta, megtörtént a kézműves vásárra jelentkezők elbírálása, a 210-ből 171-en maradtak a vállalhatatlan minőséget hozók kiszűrése után, ők csütörtöktől vasárnapig a Mikó utcát foglalhatják el, egészen a városi adóhivatalig. A szentgyörgyi vendéglátókat azzal kárpótolja a város a pandémiás nyomorúságért, hogy ingyen bocsátja rendelkezésükre a helyet, de a kürtősösöknek, fagyaltosoknak, lángososoknak is, utóbbiak közül a máshonnan érkezők viszont licitálhatnak a jobb helyekért, a versenyszabályzatot hamarosan ismertetik a rendezvény honlapján.

Aki a Borudvart búsulná, annak jó hír, hogy idén sem marad el, néhány vendéglátós összefogása által a Park vendéglő parkolója adja a helyszínt hozzá, és odaszerveznek majd jó előadókat is. Végül jó tudni, hogy keddtől péntekig, reggel 10-től az Erdélyi Művészeti Központ Varázsműhely címmel gyermekfoglalkozást tart.

Erdély András arra is felhívta a figyelmet, hogy önkéntesek jelentkezését várják április 7-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük