Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Keserédes új év

Október közepén villámcsapásként jött a hír, hogy a jövő évtől lapunk már nem fog megjelenni nyomtatott formában. Először talán fel sem fogtuk a döntés súlyát, majd az első sokkból felocsúdva azzal biztattuk magunkat és egymást, hogy hátha mégis lesz valamilyen megoldás és minden mehet tovább a megszokott kerékvágásban. Azonban, ahogy teltek a napok, a hetek, a hónapok, egyre világosabbá vált, hogy az új év új fejezetet jelent nem csak az újság, hanem az itt dolgozó emberek számára is.

Nehéz önfeledten készülni a karácsonyra, az óév búcsúztatására, amikor tudod, hogy pár nap, és vége. Közel 27 év után lezárul egy történet. Egy újságé, ami az összes vélt vagy valós hibájával együtt szolgálta kezdetben Kézdivásárhely, majd Kézdi- és Orbaiszék, végül pedig az egész megye lakosságát. Egy lap, amelyet több ezren vettek kezükbe naponta, hogy értesüljenek Kovászna megye történéseiről. De itt nem csak néhány papírlapról van szó. Fontosabb megemlíteni azt a több mint száz személyt – a főszerkesztőtől kezdve az újságírókon át a lapkihordókig –, akik nap mint nap azon dolgoztak, hogy a friss hírek eljussanak az olvasókhoz.

Nem csak egy lap szűnik meg, nem csak irodák zárnak be, szétesik egy csapat is, amelynek egyes tagjai akár a kezdetektől itt dolgoztak. Reggel, este, hétköznap, hétvégén, sokszor szabadidejüket is feláldozva azért, hogy a gondolatok nyomdafesték formájában papírlapra kerüljenek. Persze, ez az olvasó számára kevésbé lényeges.

Nem azért írom le ezeket, hogy bárki is sajnáljon minket. Nem is azért, hogy megváltoztassam azok véleményét, akik még az utolsó hetekben is azzal voltak elfoglalva, hogy belénk rúgjanak még egyet névtelen hozzászólások formájában. Csupán érzékeltetni próbáltam, mennyi ember munkájára volt szükség ahhoz, hogy kedvenc újságjuk naponta az Önök kezébe kerüljön.
A továbbiakban a Hírmondó online formában él tovább, és biztos vagyok benne, hogy azok a kollégák, akik maradnak, továbbra is mindent megtesznek majd azért, hogy eljuttassák az olvasókhoz a megye legfontosabb híreit, történéseit. Azok pedig, akik távoznak, hálával, szép emlékként tekintenek vissza az itt eltöltött esztendőkre, bízva abban, hogy a Hírmondó még sokáig az olvasók szolgálatában áll majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük