Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Justizmord

Évtizedek óta azt tapasztalhatjuk, hogy a bírósági döntések teljesen elszakadtak a moráltól, a józan észtől és a társadalom igazságérzetétől. De még attól a jogilag kodifikált szemponttól is, ami a büntetőügyekben hozott ítéletek esetében elsőrendű kellene legyen: az adott bűncselekmény s az elkövető társadalomra való veszélyességének mértékétől.

Többszörös, kegyetlen, gátlástalan gyilkosok kerülnek vissza a társadalomba, hogy újra gyilkolhassanak, miközben teljesen egyértelmű, hogy ezeket az embereket halálbüntetés híján örökre el kellene különíteni a tisztességes polgárokról. Akad a józan ítélőképesség morzsájával megáldott ember, aki elhiszi, hogy egy cinikus gyilkos a börtönben fog jó útra térni? S ha netán így is lenne, mi a társadalom érdeke: adni egy gyilkosnak még egy esélyt, vagy megvédeni a társadalmat a visszaeső erőszakos
bűnelkövetőktől?

Ilyen előzmények után taglózott le a hír, miszerint a bíróság a megismételt elsőfokú tárgyalást lezáró ítéletében 107 év letöltendő börtönt osztott ki Budaházy Györgynek és társainak. Tisztességes magyar hazafiak életét teszik tönkre azért, mert elkeseredésükben felgyújtottak néhány pártirodát, és állítólag megverték Csintalan Sándort. Aki egyébként azóta is él és virul, s hinti a maga fórumain a szellemi mételyt. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a Gyurcsány és Gergényi vezényelte 2006-os, tényleges állami terrorizmus felelőseinek többsége büntetlen maradt, akit pedig elítéltek, azok kirívóan enyhe büntetést kaptak.

Az ítélet nemcsak a nemzeti radikális hazafiakat háborította fel, hanem a Fidesz közeli közírókat, s a tárgyszerűségéről ismert Schiffer Andrást is, aki azon véleményét fogalmazta meg Facebook-oldalán, hogy kegyelemben kellene részesíteni a 17 év fogházra ítélt Budaházy Györgyöt. Ugyanerre a következtetésre jutott Szentesi Zöldi László és Bayer Zsolt is. Pilhál Tamás egyenesen „taláros bűnözésnek” nevezte a nyilvánvaló justizmordot.

Mit üzent mindezek után Budaházy György a választóknak? Ezt: „A személyes sérelem nem előrébbvaló a nemzet ügyénél. Szavazzatok a jelenlegi kormányzat megmaradása mellett!”
Igen, ilyen egy igazi magyar hazafi. Akinek még azt a lehetőséget sem adták meg, hogy szabadlábon védekezzen a jogerős ítéletig. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások