Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisbaconban is takarítottak

Kisbaconban is takarítottak Kovászna megye

A víz világnapja még egy olyan kicsi faluban, mint Kisbacon sem múlt el odafigyelés, takarítás, figyelemfelkeltés nélkül.

Hirdetés
Hirdetés

A Benedek Elek Elemi Iskola pedagógusai, tanulói ugyanis szemétgyűjtést szerveztek, végigjárták a falun átfolyó Barót-patak partját és a település főbb utcáit, az iskola környékét, a Pap utcát, a Fűrész utcát, a Templom utcát, részben az Alszeget, a Felszeget és a Fő utat, ahonnan összesen 10 zsák szemetet gyűjtöttek össze.

„Kérjük a kisbaconiakat, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy vigyázzanak a környezetükre! Őrizzük meg, amennyiben lehet falunk tisztaságát, hiszen egy ékszerdoboz ez a kis falu, ahol élünk. Szemetelés helyett inkább virágokkal szépítsük falunk utcáit. Erre neveljük a felnövekvő generációkat is. Köszönjük!” – fordultak a víz világnapján felhívásukkal falustársaik felé az iskola tanítónői.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy van egy szelektív hulladéktároló a faluban, a mérlegház és a tűzoltószertár között, ahonnan már nem viszik el a szemetet, ezért kérik, ne is vigyék oda az emberek, mivel nagyon lehangoló látványt nyújt. Arra kérték a baconi önkormányzatot, ha lehet, találjanak más rendeltetést az építménynek. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük