Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tovább szárnyal a Sepsi-SIC

Tovább szárnyal a Sepsi-SIC Sport

Tegnap este kilencedik bajnoki sikerét is elkönyvelte a címvédő Sepsi-SIC, amely a női kosárlabda Nemzeti Liga 10. játéknapján a vendég Temesvári SCM együttesét kényszerítette térdre a Sepsi Arénában. A Zoran Mikes irányította zöld-fehéreknek remek ujjgyakorlat volt ez a mérkőzés a csütörtöki, athéni Európa-kupabeli párbaj előtt, ahol történelmi sikert érhetnek el.

Mindkét oldalon kihagyott ziccerekkel indult a találkozó, bőven benne jártunk már a harmadik percben, amikor Dzankic távoli dobása megtörte a kosárcsendet. Kiriienko ugyancsak egy triplával válaszolt, és percekig fej-fej mellett haladt a két együttes. A negyed végére Kress, Gödri-Părău és Fontaine kétpontosainak, valamint Webb és Stoenescu hárompontos vonal mögüli próbálkozásainak köszönhetően hatpontos előnyt dolgozott ki a Sepsi-SIC (20-14).

A második negyed temesvári kosárral indult, Lloyd volt eredményes, majd pár perc múlva ugyancsak ő talált gyűrűbe, és kétpontosra faragta a vendégek hátrányát (20-18). Ekkor Fontaine mozgósította magát, és gyors egymásutánban hat pontot szórt az ellenfélnek (26-20), majd Stoenescu két jó büntetője után már nyolc ponttal vezettek a hazaiak. Ezután mindkét oldalon kimaradtak dobások, majd Kiriienko és a veterán Brosovszky is betalált, és a vendégek felzárkóztak 28-25-re. Dzankic egy büntetőjét értékesítette, miután Webb lépett előtérbe, és nem kevesebb, mint három alkalommal talált be távolról, beállítva a félidő eredményét: 38-27.

Szünet után megmutatkozott a Sepsi-SIC igazi értéke, a szurkolótábor rá is zendített a Játszik a csapat! rigmusra, és nem ok nélkül. Az első két pontot ugyan Brosovszky Mónika szerezte, ám ekkor rákapcsolt a Mikes-csapat, Stoenescu és Webb versenyt dobálták a triplákat és 14-0-s futást produkálva jelentős előnyt dolgoztak ki (52-29), a folytatás már nem volt kérdéses. A védekezésben is nagyot alkottak a hazaiak, a folytatásban mindössze egy büntetőpontot engedélyeztek a vendégeknek, majd további nyolc egységet szórtak, így a zárószakaszra megduplázták előnyüket (60-30), úgy, hogy Temesvár mindössze három pontot gyűjtött a harmadik tíz percben.

A zárónegyed első pontjait Dzankic büntetői adták, amire Ardelen azonnal válaszolt, majd Stoenescu és Stoiedin kosárváltása következett (64-36). Natalie Fontaine büntetőből, majd akcióból is pontosan célzott, és Zoran Mikes megengedhette magának azt a luxust, hogy pályára küldje az eddig kevés lehetőséget kapó játékosait, így a vendégek kozmetikáztak picit a két csapat közti különbségen. A végjátékban több próbálkozás is kimaradt, de ez nem befolyásolta a végeredményt, a Sepsi-SIC megérdemelt 72-50 (20-14, 18-13, 22-3, 12-20) arányú diadalt aratott. Webb 22 pontig jutott, Stoenescu 16-ot, Fontaine 12-őt szórt.

A 10. forduló többi eredménye: Gyulafehérvári Egyetem – Alexandriai CSBT 79-63, Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári Egyetem 91-89, Brassói Olimpia – Aradi ICIM 63-66.

A Sepsi-SIC fennállása eddigi legfontosabb tétmeccse előtt áll, ugyanis csütörtökön Athénba látogat, ahol a görög bajnok Olympiakosz Pireusz ellen küzd meg az Európa-kupában a legjobb tizenhat közé kerülésért. Mint ismeretes, a zöld-fehérek hazai pályán bravúros győzelmet értek el, 59-55-re lelépve az előzőleg esélyesebbnek tartott görögöket, így lépéselőnyben vannak a továbbjutást illetően.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük