Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mutatóban is nagyon jól áll a Sepsi OSK

Több mutatóban is nagyon jól áll a Sepsi OSK Sport

Küszöbön a labdarúgó I. liga tavaszi idénye, a Hivatásos Labdarúgó-liga pedig amolyan kedvcsinálóként különféle statisztikákat készített az eddig lejárt 21 forduló alapján. A tabella negyedik helyét elfoglaló Sepsi OSK több mutatóban is előkelő helyen áll, miközben javában készül a tavaszi rajtra, a vasárnapi, Voluntari elleni kiszállásra.

Hirdetés
Hirdetés

Az eddigi 21 fordulóban összesen 363 találat született a pontvadászatban, 147 mérkőzéssel számolva ez 2,47 meccsenkénti átlagot jelent. Ez rekordnak számít a jelenlegi lebonyolítási rendszerben, a 2017–2018-as szezon ugyanezen időszakában például 346 gólt jegyeztek, míg a 2016–2017-esben 352-őt. A legtöbb rúgott góllal a 2. helyen álló FCSB büszkélkedhet, szám szerint 40-el, a harmadik krajovaiak 37-szer, a listavezető kolozsváriak 35-ször zörgették meg ellenfeleik hálóját. A Sepsi OSK labdarúgói eddig 29 alkalommal voltak eredményesek, ebből 17-et hazai környezetben érték el, ennél több gólt csak a FCSB lőtt pályaválasztóként, 20-at. Amúgy a 363-ból 193-at a házigazdák szereztek, a fennmaradó 170-et pedig a vendégként pályára lépő csapatok. Talán nem meglepő az az adat, miszerint 161 találatot az első félidőben, míg a másodikban ennél jóval többet, 202-őt küldtek hálóba a felek.

Nem kevesebb, mint 44 gólt a tizenhatoson kívülről jegyeztek a labdarúgók, 65-öt fejjel továbbítottak kapuba, 49-et pedig büntetőből szereztek. A gólrekordot a 20. fordulóbeli Concordia Chiajna – Jászvásári Poli mérkőzés tartja, amely 3–6-os eredményben végződött.

Rögzített helyzetekből Krajova a legveszélyesebb, Devis Mangia csapata tizenhat alkalommal talált be ilyen módon (43.24%). Az ellenkező póluson az FC Hermannstadt áll, 22 kapott gólból 12-őt rögzített helyzetből kasszírozták, de a Sepsi OSK sem áll túl jól e tekintetben, mivel kapott góljainak 47.36%-át ily módon kasszírozta. Fejesgóloknál Botoşani viszi a prímet 10 góllal (a Sepsi OSK labdarúgói két gólt fejeltek eddig). A statisztika a jobb, illetve bal lábbal szerzett gólokra is kitér, a jobb lábas góloknál Krajova jeleskedik (23 gól) – az OSK-nak 15 van!, míg a ballábbal jegyzetteknél a FCSB vezet 16-al, de a Sepsi a második 12-vel.

Az élvonal mezőnye meglehetősen kiegyensúlyozottnak tűnik, ezt bizonyítja az is, hogy a 147-ből mindössze 50 dőlt el több mint egy gólos különbséggel. A Sepsi OSK eddigi kilenc győzelméből például ötöt legalább kétgólos különbséggel húzott be, míg az élen járó Krajovának ez 11 nyertes meccsből kilenc meccsen sikerült.

Ami a foglalkoztatott labdarúgókat illeti, nos a 21 játéknap leforgása alatt összesen 369 játékos lépett pályára, a legtöbben, 33-an a Dunărea Călăraşi színeiben, de a Voluntarinál (32), a Dinamónál (31) és Jászvásárnál (30) is nagy volt a játékos mozgás, míg az ellenkező pólust az OSK képviseli, a piros-fehérek 22 futballistára számítottak az eddigiekben. Cătălin Golofca, Mihai Roman II (mindketten FC Botoşani), Denis Drăguş (Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Gabriel Vaşvari (Sepsi OSK), Cătălin Căbuz (FC Hermannstadt) és Mirko Pigliacelli (Krajova) minden fordulóban pályára lépett.

126 játékos került be legalább egyszer a forduló álomcsapatába, amelyet a LPF állít össze a teljesítmények alapján. A legtöbbször, azaz hét alkalommal Alexandru Mitriţăt és Birahima Tandiát választották be a legjobbak közé, míg Florinel Coman, Harlem Gnohere, George Ţucudean, Ianis Hagi, Andrei Marc ötször került be az álomcsapatba.

A góllövőlista állása: Alexandru Mitriţă (Krajova) és George Ţucudean (Kolozsvári CFR) 13–13 gól, Harlem Gnohere (FCSB) – 11, Elvir Koljic (Krajova) 10, Birahima Tandia (Sepsi OSK) 8, Florinel Coman, Florin Tănase (FCSB), Ianis Hagi (Viitorul) 7–7.

A fair-play rangsort Botoşani vezeti, mivel labdarúgói eddig egy piros lap mellett 48 sárgalapot gyűjtöttek be, viszont a Sepsi OSK az egyetlen olyan élvonalbeli csapat, amelynek egyetlenegy játékosát sem állították ki az eltelt 21 játéknapon, igaz, 55 sárgalapot azért kiosztottak nekik. A legsportszerűtlenebb ilyen szempontból a FCSB, 73 sárga és 5 piros lappal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük