Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Az Aquaris győzedelmeskedett

Sepsiszentgyörgyről, Ojtozból, Lécfalváról, Ozsdoláról, Gelencéről, Hilibből, Csernátonból és Kézdivásárhelyről összesen 12 csapat nevezett a Farkas István egykori sportvezető emlékére szombaton megszervezett minifoci-bajnokságra. A céhes városi sportcsarnokban színvonalas, sportszerű küzdelmeket vívtak a résztvevők, az élményt tovább fokozta az a nosztalgiamérkőzés, amelyet Farkas István csapattársai, tanítványai és barátai játszottak a csoportmeccsek után. A bajnokság végén okleveleket és kupákat kaptak a legjobbak, amelyeket Farkas Levente, a torna névadójának fia adott át a győzteseknek. A torna végeredménye: 1. Aquaris (Sepsiszentgyörgy), 2. Screw Bolt (Csernáton), 3. Triastes (Sepsiszentgyörgy), 4. Komoly Csórók (Gelence).

 

Korai búcsú az Eb-től

Mindkét csoportmérkőzését elvesztette a világranglistán 23. helyen rangsorolt román futsalválogatott a szlovéniai Európa-bajnokságon, így pontnélküli búcsúra kényszerült. Amint arról beszámoltunk, a portugálok ellen esélye sem volt a Szőcs Lászlót és Csoma Alpárt is soraiban tudó válogatottnak (4–1), majd pénteken hiába vezettek 2–0-ra az ukránok ellen, végül 3–2-es vereséget szenvedtek. Az ellenfél másodpercekkel a lefújás előtt szerezte meg a győztes gólt, kihasználva a román alakulat vészkapusos taktikáját. Az utolsó csoportmérkőzésen Portugália 5–3-ra verte Ukrajnát, a C csoportból – a papírformának megfelelően – Portugália és Ukrajna lépett tovább. Tegnap a Szerbia–Kazahsztán, illetve Szlovénia–Oroszország párharcokkal megkezdődtek a negyeddöntők, ma 19 órától rendezik a Portugália–Azerbajdzsán, illetve 22 órától az Ukrajna–Spanyolország összecsapásokat.

 

Taroltak a bodokiak

Az étfalvai tekebajnokság 10. fordulójának eredményei: Alba–Amatőrök 1186-1067, Bodok–Korona 1323-1234, Sepsikálnok–Angyalos 1248-0. Az állás: 1. Sepsikálnok 18 ponttal, 12 695 fával, 2. Bodok 16/12 559, 3. Korona 14/12 464, 4. Alba 8/11043, 5. Amatőrök 4/10 190. Egyéni legjobbak: Kádár Béla (Bodok) 344 fa, Kőműves József (Alba) 342, Szakács Levente (Bodok) 337, Bartha Áron (Sepsikálnok) 335, Veres László (Bodok) 325.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. február 6., 10:26
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Azt írja a sportszerkesztő,Farkas István csapattársai,barátai játszodtak az emlékére megszervezett tornán (ami nem bajnokság tisztelt szerkesztő).Hát ott voltam a teremben.Igazából csapattárs és barát nem igazán akadhatott a résztvevők között.Mert ha jól tudom,a néhai Farkas István sportvezető,ma ha élne már nyolcvan év fölött járna.Talán ha barátai,csapattársai gyerekeit vagy unokáit írták volna hihetőbb lenne a cikk.

  • User
    Dátum: 2018. február 6., 15:31
    ÉRTÉKELÉS: 0

    „az élményt tovább fokozta az a nosztalgiamérkőzés, amelyet Farkas István csapattársai, tanítványai és barátai játszottak a csoportmeccsek után.”. Szóval így a szöveg.