Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ügyeskedő pingpongozók

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub pingpongozói a Temes megyei Újszentesen léptek asztalhoz az elmúlt hétvégén, ahol a B-osztályos asztalitenisz-bajnokság visszavágó-sorozatát rendezték meg. A viadalon a Nagy Mózes SK Finna Gábor, Ionuț Chelmuș, Canea-Kocsis András és Kovács Kristóf, míg a Sepsi ISK Bokor Zoltán, Jakabos Andor és Márton Ádám összeállításban képviselte Háromszéket.

A Kerekes Barnabás irányította kézdivásárhelyiek az I-es csoportban a Székelyudvarhelyi ISK harmadik gárdája ellen elért 3–1-es győzelem mellett hat vereséget könyveltek el, ezzel összességében a 13. pozícióban fejezték be a küzdelemsorozatot. Ez azt jelenti, hogy a céhes városiak áprilisban a 16. helyen végző Dornavátrai MSK alakulatával küzdenek meg a harmadosztályban való bennmaradásért. A Cocean Valér és Kocsis Balázs felkészítette sepsiszentgyörgyi pingpongozók hétvégi mérlege két diadal (3–0 a Dornavátrai MSK-val és a Székelyudvarhelyi ISK III.-mal szemben) és hat elvesztett mérkőzés a II. csoportban, ami a 11. helyhez volt elég, ugyanakkor a B-osztályban való további szerepléshez is feljogosítja a fiatal erőkből álló csapatot.

A kézdivásárhelyi Mike Boróka és a sepsiszentgyörgyi Farkas Yvett ugyanekkor a Bukaresti CSTA alakulatával a negyedik helyen zárta a női A-osztályos pontvadászatot, és előreláthatóan szintén áprilisban a bajnokság legjobb csapatával, a Craiovai MSK-val csatázik a Szuperligába való feljutásért.

Görbicz új szerepkörben

A következő idénytől a Győri Audi ETO KC sportigazgatója lesz Görbicz Anita, a klub világklasszis kézilabdázója, aki a szezon végén befejezi játékosi pályafutását. A 37 éves klasszis játékosként csak a győri klubban szerepelt, 13 alkalommal nyert a csapattal magyar bajnokságot, 14-szer Magyar-kupát, öt alkalommal nyerte meg csapatával a Bajnokok Ligáját, hatszor választották az év magyar kézilabdázónőjének, a válogatottal 2003-ban ezüst-, két évvel később bronzérmes lett a világbajnokságon, 2005-ben pedig megválasztották a világ legjobb kézilabdázónőjének.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük