Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Szicíliában a triatlonisták

A Szicília keleti partján fekvő Catania városában edzőtáborozik a romániai triatlon válogatott, amelynek soraiban két sepsiszentgyörgyi élsportolót is találunk: Deák Zsombort és Dániel Attilát. Rajtuk kívül Antoanela Manac, Ion Alexandru, Alex Toma és a marosvásárhelyi Simon Gergő is a Jón-tenger partján készül a küszöbön álló idény megpróbáltatásaira. A Román Triatlon-szövetség tájékoztatása szerint a sportolók a tíznapos felkészülés során élesben tesztelhetik új edzőfelszereléseiket.

Téli hegymászó-tanfolyam kezdőknek

Az Alpin Sport Egyesület Székelyek a magasban expedíció-sorozata keretében március 24-26-án a Bâlea-tónál (Fogarasi-havasok) szervezi idei első téli hegymászó-tanfolyamát kezdőknek. A három nap alatt elméleti és gyakorlati képzést biztosítanak a jelentkezőknek, megtanítják őket járni a havas, firnes (jeges hó) terepen hágóvassal, jégcsákánnyal és anélkül, de a kicsúszások fékezését, biztosító-pont (stand) építését is ismertetik. Ezenkívül a résztvevők gleccserjárási ismereteket, a lavina-jeladó (pieps) használatát, a téli körülmények közötti életben maradást, valamint a hótól betemetett ember mentési módozatait is elsajátítják. A tanfolyamon való részvétel előfeltétele a Székelyek a magasban expedícióiba való bekapcsolódásnak. Azok jelentkezését várják, akik rendelkeznek minimum 2-3 napos nyári túra tapasztalattal. Szállás: sátorban (vagy igény szerint menedékházban). Részvételi díj 200 lej/fő, amely az oktatás, szervezés és igény esetén a technikai felszerelés díját tartalmazza. A helyszín a hóviszony függvényében változhat. Jelentkezési határidő: 2017. március 22. Bővebb információkat a Székelyek a magasban facebook-oldalon találnak.

Pingpongverseny a sportcsarnokban

Kézdivásárhely önkormányzatának sportirodája pénteken 13 órától amatőr pingpongozóknak szervezi a Szabadság-kupa nevet viselő asztalitenisz-bajnokságot. Helyszín: a céhes városbeli sportcsarnok. A megmozdulásra hatévesnél nagyobb gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket várnak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük