Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A csíkiaknak szurkolhatunk

Augusztus 28-án és 29-én 17.30-tól rendezik a labdarúgó Román-kupa 3. körét, amelyben a 2. fordulóbeli 28 győztes csapathoz 14 az előző idényben II., illetve III. ligában érdekelt alakulat csatlakozik. Továbbra is egyenes kieséses rendszerben zajlik a sorozat, ezúttal 21 összecsapást bonyolítanak le. Amennyiben 90 perc leforgása alatt nem sikerül dűlőre vinniük a továbbjutás kérdését, úgy hosszabbítás, majd tizenegyesek döntenek a győztes kilétéről. A szabályzat értelmében a kupakiírásban három cserét lehet végrehajtani a rendes játékidőben, viszont lehetőség van egy negyedik cserére is a hosszabbítás ideje alatt. Ebben a szakaszban nincs érdekelt háromszéki csapat, ugyanis az első körben Gelencét kiejtő KSE a 2. fordulóban Foksánnyal szemben maradt alul 3– 0-ra. Az élvonalbeli csapatok, így a Sepsi OSK is a későbbiekben kapcsolódik be a sorozatba. Hargita megye képviselője, az FK Csíkszereda Szászhermánnyal csap össze idegenben.

 

Vb-ezüstérmes favoritok

A horvát labdarúgó-válogatott 17 világbajnoki ezüstérmes játékossal készül a Nemzetek Ligája szeptemberi rajtjára. A horvát szövetség honlapján hétfőn tették közzé Zlatko Dalic szövetségi kapitány 25 fős keretét. A nyári oroszországi világbajnokságon ezüstérmes csapatból hiányzik Danijel Subasic, Mario Mandzukic és Vedran Corluka, aki lemondta a válogatottságot a torna után, illetve Ivan Strinic, akinél szívizombetegséget diagnosztizáltak. Nikola Kalinic sem kapott meghívót, akit a világbajnokságon az első csoportmeccs után hazaküldtek. A horvátok szeptember 6-án az Európa-bajnok portugálok otthonában játszanak barátságos mérkőzést, majd öt nappal később a spanyolok vendégei lesznek a Nemzetek Ligája első fordulójában.

 

Öt bajnoki cím

Az olimpiai bajnok Simone Biles lett az első olyan női tornász, aki öt amerikai női tornabajnoki címet szerzett. A 21 éves tornásznő a 2016-os olimpián négy aranyérmet szerzett, a játékok után azonban úgy döntött, pihenéssel tölti a 2017-es évet, majd 2018-ban áll újra edzésbe. „Alig kilenc hónapja tértem vissza, nagyon büszke vagyok magamra” – mondta a verseny után.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük