Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Öt év, több száz kilométer

Öt év, több száz kilométer Sport

Öt éve színesíti a Fitness Tribe futóközösség Sepsiszentgyörgy utcáit, az elmúlt évek során több ezer kilométert tettek már meg. A programokhoz is több százan csatlakoztak, a következő öt évben pedig ugyanaz a céljuk, mint eddig: futni.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyesület legrégebbi kezdeményezése, a #mindenreggelhat már több mint 1200 napot ért meg. Ezt a programot fejlesztette tovább Szőcs Domi, a program kitalálója a 21 és 100 napos kihívásokkal, amely során kihagyás nélkül hétfőtől péntekig 21, illetve 100 napon keresztül reggel hatkor, mindegy, milyen az idő, el kell indulni szaladni.

Ugyanakkor vannak a szombati futók is, 93-an, és öt év alatt 1627 alkalommal szaladták le a városi távot. Ugyanezt az útvonalat fordított irányban pedig 1163 alkalommal tette meg 73 futó. Ezt az akciót Birtalan Csanád kezdeményezte és az elején mindössze hatan szaladtak. Elég számottevő a növekedés ahhoz az öt évvel ezelőtti november 4.-hez képest, amikor hat fiatalember Birtalan Csanád kezdeményezésére szervezetten szaladt a városban.

A fent említett állandó események mellett megszervezték még a Sugás futást vagy terepfutást, és futással ünnepelték a Halloween-t, az Új Évet, futással várták a Mikulást is. Voltak nagyobb lélegzetvételű szervezett események is, mint a Sugás24h endurance biciklis verseny, a Spring Greeting Run – tavaszváró közösségi futás és az embert és közösséget próbáló-építő Visit Kovászna Maraton két kiadása.

Ez a Fitness Tribe ereje, az összetartás, a formálódás, közösségépítés. Lehetőséget adni mindenkinek, legyen az gyerek, fiatal, dolgozó, tanuló vagy nyugdíjas, hogy megtapasztalhassa a mozgás örömét. Több mint száz ember kapcsolódott időszakosan vagy állandóan a programjaikhoz – áll a csapat közleményében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük