Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örömjátékkal irány a döntő

Örömjátékkal irány a döntő Sport

Az elődöntőszakasz utolsó felvonását rendezték szombaton a női U18-as országos kosárlabda-bajnokságban, ahol a Nagy Mózes SK csapata a döntős részvétel biztos tudatában, míg a Sepsi ISK-t győzelmi kényszerrel lépett parkettre. Az NSMK örömjátékkal nyert, az ISK viszont nem bírta a nyomást, a végjátékban kikapott, így lemarad a döntő tornára.

 

A Nagy Mózes SK és Gyulafehérvár közötti kézdivásárhelyi mérkőzés gyakorlatilag csak presztízskérdés volt, mivel mindkét csapat továbbjutott a döntőre, ennek ellenére nem kímélték egymást a felek, kemény csata dúlt a parkettán. Az első negyed enyhe hazai fölényt hozott, az idő múlásával azonban egyre magabiztosabbak lettek ű, felpörgették a ritmust és magabiztos, 20 pontos előnnyel kezdhették a harmadik negyedet. A mieink a végére ugyan visszavettek az iramból, ám vigyáztak arra, hogy megnyugtató előnyük a végéig megmaradjon. Incze Henrietta és Csurulya Helga is remekelt, 20-20 pontot összegeztek.

NMSK – Gyulafehérvári SPL 70-49 (17-13, 23-7, 15-13, 15-16). Az NMSK kerete: Voloncs O., Biszak B. 6, Incze H. 20/6, Bartók R. 5, Czimbalmos T. 4, Fejér A. 2, Kovács R. 9, Csurulya H. 20/3, Csillag D. 4, Csíki B., Istók A., Rendy H. A 2. csoportból Brassó, az NMSK, a Rapid és Gyulafehérvár jutott tovább a május 3-7. közötti döntőre. Gratulálunk!

Az 1. csoportban az utolsó fordulót megelőzően nem volt ennyire egyértelmű a helyzet, a Sepsi ISK csak egy győzelemmel juthatott volna fináléba. Ennek megfelelően, erőteljesen kezdtek a Bukaresti Olimpia otthonában Nemes Áron tanítványai, ám a második játékrészben megtorpantak, és hosszabbításban alulmaradtak 66-57 arányban.

– Nagyon jól kezdtük a meccset, az első félidőben idei legjobb játékunkat mutattuk. A második félidőre kiengedtük a kezünkből az irányítást, a hosszabb paddal rendelkező ellenfél fokozatosan felőrölt és 30 másodperccel a vége előtt kiegyenlített. A hosszabbításban nem hittünk az esélyünkben. Csalódott vagyok, az elődöntőben három meccset is a végjátékban buktunk el, biztos vezetés után, ebben a szakaszban sokkal erősebb kell lenni pszichikailag – fogalmazott csalódottan Nemes Áron edző.

A Sepsi ISK kerete: Sándor B. 16/3, Kovács Kriszta 4, Bölöni N. 8/6, Taranek A. 4, Holinka H. 10/6, Jakab A. 4, Kovács Kincső 11/3, Damokos, Belényesi, Márk, Fazakas.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük