Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még mindig kérdéses az indulása

Még mindig kérdéses az indulása Sport

Tegnap megérkezett Limába Gyenes Emánuel szatmárnémeti motorversenyző, hogy átvegye felszerelését és a versenygépét a vasárnap rajtoló Dakar-rali idei kiírására.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, Peru fővárosából vasárnap rajtol a világ legnehezebb terepralija. A szatmári motorkerékpáros idei rajtja még mindig kérdéses, ugyanis november elején súlyos vállsérülést szenvedett egy fotózás során. A motoros az utóbbi időben mindent megtett a fizikai felkészülés és a rehabilitáció érdekében, és bízik abban, hogy vasárnap ő is fel tud sorakozni versenytársaival a limai ünnepi rajtnál. Ez attól függ, hogy törött karja mennyire bírja a terhelést. Amennyiben elindul a versenyen, ez lesz számára a 9. Dakar-rali, ráadásul idén a legnehezebb kategóriában, a Male Moto géposztályban fog versenyezni, ami azt jelenti, hogy a két hét alatt nem kíséri majd műszaki csapat.

A 2018-as Dakar-ralin Gyenes Emánuel volt az egyetlen romániai versenyző, összetettben a 23. helyen végzett. A 2019-es Dakar-rali január 6-a és 17-e között zajlik Peruban. A viadalon a legtöbb homokos szakaszra kerül sor a sorozat történetében. Korábban a bolíviai és a chilei szervezők is jelezték, hogy anyagi megfontolásból nem kívánnak szakaszt rendezni a 41. Dakar-ralin. A versenyt 2009 óta tartják Dél-Amerikában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük