Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettős győzelem az Arénában

Kettős győzelem az Arénában Sport

Érvényesítették a papírformát a háromszéki csapatok a női kosárlabda élvonal alapszakaszának 19. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi buboréktorna hétfői játéknapján a Sepsi-SIC és a KSE is kategorikus győzelmet aratott, Konstanca, illetve Alexandria kárára. A meccssorozat ma folytatódik a Sepsi Arénában.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn délután a KSE és Alexandria közti párbajjal indult a Sepsi Arénában zajló összecsapások sora, a találkozót triplapárbajjal kezdték a felek, Burcica távolijára Chelsea Mitchell válaszolt, majd Wilson is bemutatta hárompontos dobását. A negyed közepére már nyolcpontos előnyt dolgoztak ki a céhes városiak, akik magabiztos fölénnyel nyerték az első tíz percet (20–8). A második negyed nem a KSE szája íze szerint alakult, pontatlan támadásaik után a hatékonyabban dobó Teleorman megyeiek megnyerték az etapot és három pontra felzárkóztak (31–28). A nagyszünetben rendezte sorait a Ljubomir Kolarevic irányította alakulat, elsősorban Mitchell pontjaira építve visszaállították a megnyugtató különbséget (51–34). Ilyen előzmények után a záró szakasz csupán formalitásnak bizonyult, kosárra kosárral válaszoltak a csapatok, de nem engedte közelebb férkőzni ellenlábasát a KSE, amely végül 19 pontos győzelmet aratott, a hetediket ebben az idényben. Ma 16 órától Konstanca lesz az ellenfelük.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 19. forduló, Sepsi Aréna: Kézdivásárhelyi SE – CSM Alexandria 66–47 (20–8, 11–20, 20–6, 15–13). KSE: Debreczi 4, Wilson 17/3, Domokos 11, Mitchell 23/3, Tuchilus. Cserék: Thomas 6/3, Czimbalmos, Lénárt A., Kozman, Biszak 5, Bara-Németh. Edző: L. Kolarevic.

A vártnál kiegyensúlyozottabban alakult a Sepsi-SIC és a Konstancai CS Phoenix CSU Simona Halep közötti összecsapás első félideje. Az előző héten az Európa-kupában vitézkedő sepsiszentgyörgyiek komoly ellenállásba ütköztek a tengerpartiak részéről, akik nem hagyták magukat a többszörös bajnokkal szemben. A vendégek szerezték a találkozó első kosarát, amire Rebecca Tobin válaszolt, négy percnyi játék után: Tobin – Konstanca 8–5. Ezután Rebekah Gardner percei következtek, öt pontjával elhúzott a szentgyörgyi gárda (13–5), de nem sokáig, mert a konstancaiak kiegyenlítettek a negyed végére (15–15).

Meglehetősen pontgazdagra sikerült a második negyed, a Sepsi-SIC megpróbálta lerázni magáról a nyakába lihegő ellenlábast, aki viszont nem nézte mindezt tétlenül, 26-nál kiegyenlített és a vezetést is átvette. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem Pavlopoulou gyors egymásutánban elsüllyesztett két triplát, majd újfent Tobin villant, illetve Gödri-Părău büntetőivel alakult ki a félidei 49–42-es eredmény.

A harmadik negyed első felében ismét hullámzóan alakult a játék, érdemben nem változott a különbség a felek között. 55–51-es állásnál aztán megelégelte a teketóriázást a Sepsi-SIC és nagy lendületet véve lehagyta ellenfelét. Előbb Pasic és Mandache pontjaival kétszámjegyűre növelte előnyét (62–51), majd játékbeli tudását érvényesítve rátett még egy lapáttal (75–51). Az utolsó negyedben már nem kegyelmezett a Mikes-csapat, egyre nyílt az olló, miközben a vendégek játéka teljesen szétesett, 36 pontos győzelemmel folytatódott a SIC dicsőséges tavaszi hadjárata. A zöld-fehérek ma 13.30-tól Alexandriával mérik össze erejüket.

Sepsi-SIC – Phoenix Konstanca 97–61 (15–15, 34–27, 26–9, 22–10). Sepsi-SIC: Pasic 3, Orbán 6, Gödri-Părău 2, Tobin 17, Gardner 9/3. Cserék: Ghizilă 8/6, Pavlopoulou 11/6, Cătinean 6/6, Kelemen, Ruzickova 15, Mandache 15/3, Kovács 5/3. Edző: Z. Mikes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük