Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ketten a dobogón

Ketten a dobogón Sport

Péntektől vasárnapig Konstancán zajlott a 8–10 éves asztaliteniszezők országos csapatbajnokságára, amelyre a sepsiszentgyörgyi Electrica és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK két-két csapatot nevezett. A megyeszékhelyi klubnak további három – kölcsönben játszó – asztaliteniszezője is érdekelt volt a tengerparti viadalon, s közülük ketten dobogóra léphettek.

A Kolozsvári Politechnikát erősítő sepsiszentgyörgyi Márton Ádám a konstancai tornán végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, több meccset is megnyerve, nagymértékben hozzájárult csapata elsöprő győzelméhez és az ezzel járó bajnoki címhez. Szintén dobogóra állhatott Teodora Simon, aki a Besztercei Sportlíceum színeiben bronzérmet szerzett, ő is jócskán kivette részét a sikerből. Raluca Isar első komolyabb versenyén a 9–12. között zárt Nagykároly alakulatával. Az Electrica fiúcsapata (Urus Kristóf, Lukács Balázs és Tudor Perşa), illetve lányegyüttese (Vargyasi Eszter, Dénes Anna és Boér Anita) sem jutott be a legjobb tizenhat közé. „A tapasztalatlanság okozta, hogy nem tudtak bejutni a legjobbak közé” – nyilatkozta Kocsis Balázs, az Electrica edzője, aki köszöni a városi és megyei önkormányzatok által nyújtott segítséget.

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK csapatai közül a fiúk értek el jobb eredményt, a Canea Kocsis András, Cristian Dănilă, Kovács Kristóf és Fekete Tamás alkotta négyes a 14. helyen zárta a kiírást. A lányok (Bejan Hanna, Canea Kocsis Abigél, Csavar Orsolya és Tamás Vivien) első rangosabb megmérettetésükön vettek részt, emiatt számukra már az első körben véget ért a küzdelem.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük