Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Harmadszor bajnok a Sepsi–SIC

Harmadszor bajnok a Sepsi–SIC Sport

A romániai női kosárlabdaélet trónján maradt a Sepsi–SIC, miután összesítésben 3–1-re megnyerte a Nemzeti Liga 2017–2018-as idényének döntőjét. A zöld-fehérek az itthon fölényesen megnyert két mérkőzés után csütörtökön alulmaradtak Szatmárnémetiben, majd megrázták magukat, és pénteken harmadszor is legyűrték a VSK-t, így zsinórban harmadik alkalommal hódították el a bajnoki címet. Szombaton este a Szent György Napok Főszínpadán a szurkolóknak is megmutatták a bajnoki trófeát.

 

Hatalmas tömeg éljenzése közepette, a Wellhello együttes koncertje után léptek a Szent György Napok Főszínpadára a női kosárlabda harmadszorra is megkoronázott királynői, és nagy üdvrivalgás közepette mutatták be az elsőségért járó, jól kiérdemelt serleget. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, a Székely Légió adta az euforikus alaphangot, felcsendültek a megszokott rigmusok, „Szentgyörgy a mi városunk…”, „…bajnok lett a székely város”, de a Székely himnusz és az Ismerős Arcok Nélküled című dala sem hiányozhatott a közös ünneplésből.

A csütörtöki fiaskó után márpedig kicsit félő volt, hogy csúszni fog az ünnepség, azonban a zöld-fehér mezesek péntekre összekapták magukat, és remek második félidei teljesítményükkel 85–76 (21–23, 19–17, 25–21, 20–15) arányban megnyerték a döntősorozat negyedik összecsapását. A második szatmári meccsen sem volt könnyű dolguk a mieinknek, a VSK a második negyedben 11 ponttal is elhúzott, de a Mikes-csapat nem hagyta magát, nagyszünetre felzárkózott, és innentől fogva már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

A Sepsi–SIC csapata 3–1 arányban hódította el a bajnoki címet, abban az idényben, amelyet elejétől végéig uraltak, és csupán két kilengést engedtek meg maguknak. Tyaunna Marshall ezúttal hozta a formáját, 22 pontot termelve, míg a csapatkapitány Annemarie Gödri-Părău 20 egységet dobott. A két kiválóság a zárónegyedben 17 pontot szerzett a Sepsi–SIC által elért 20-ból, Gödri-Părău 9-et, Marshall pedig 8-at, ezzel alaposan kivették részüket a sikerből.

Zoran Mikes vezetőedző harmadszor vezette sikerre a csapatot, a diadal annál is édesebb, mivel a csapat fennállása során másodszor duplázott, azaz, 2016-hoz hasonlóan a bajnokság mellett a kupasorozatban is győzedelmeskedett.

– Csodálatosan érzem magam. Külső szemlélőnek talán könnyűnek tűnhet ez a címvédés, főleg, ha azt vesszük, hogy mindössze egy meccset veszítettünk az alapszakaszban, és egyet most a döntőben. De a kívülállók azt nem tudják, mennyi munkát fektettettünk ebbe a teljesítménybe, nem véletlenül nyertük zsinórban a meccseket. Szatmárnémeti egy nagy csapat, és egy szezonban hétszer nyerni ellenük dicséretre méltó bravúr. Véleményem szerint a lányok nagy erőket mozgattak meg egész idényben, és megérdemlik ezt a sikert. Nem csak a döntőbeli erőfeszítéseikre gondolok, hanem az augusztustól mostanig tartó teljes időszakra – nyilatkozta a bosnyák szakember a döntő után.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük