Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Éltetik a hagyományt

Február 9–10. között három ország harminckét amatőr férfi teremlabdarúgó-csapata, valamint 8 női együttes vesz részt a Sepsi`08 Egyesület által szervezett VIII. Háromszék-kupán Sepsiszentgyörgyön.

Székelyföld egyik legszínvonalasabb és legtöbb személyt megmozgató tornáját 2011-ben szervezték meg először, 12 együttes részvételével. A torna célja a kezdetektől fogva az volt, hogy – profi játékosok mellőzésével – bemutassák és megszerettessék a közönséggel a teremlabdarúgást. A torna évről évre nőtt, a második kiírás már Sepsiszentgyörgyön zajlott 20 résztvevővel, a harmadik évben már 32 csapat küzdött meg. A IV. Háromszék Kupán már hölgyek is pályára léptek, 2016-tól magyarországi, 2017-től pedig már felvidéki csapatok is indulnak a trófeáért.

Hirdetés
Hirdetés

A kétnapos viadal február 9-én 8 órakor kezdődik a csoportmérkőzésekkel két helyszínen, a Vadász utcai sportteremben, illetve a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola tornatermében. A torna leglátványosabb része, a kieséses szakasz február 10-én 11 órától kezdődik a Vadász utcai sportteremben, valamint a Szabó Kati Sportcsarnokban. A legjobb 8 csapat már a Szabó Kati Sportcsarnokban folytatja döntőbe jutásért vívott küzdelmet. A tervek szerint 15 órától a női kisdöntőt tekinthetik meg az érdeklődők, melyet a férfi elődöntők követnek majd. A torna gálamérkőzésén Sepsi OSK Akadémia U12-es és U13-as együttese csap össze. Ezt követően a női döntő, majd a férfi kis- és nagy-döntő zárja a torna 2019-es kiírását. A díjátadó ünnepséget várhatóan 18.45-kor tartják.

A torna alkalmával a Sepsi`08 Egyesület adományokat gyűjt Cârsteanu-Dombi Márta felépülésének támogatására. A mérkőzésekre a belépés díjtalan, de a szervezők örömmel fogadnak bárminemű adományt, erre a célra urnákat helyeznek ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük