Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Döntetlennel folytatta az OSK

Döntetlennel folytatta az OSK Sport

Megtört a három hónapos focicsend az országban, a koronavírus-járvány miatti hosszú kényszerszünet után a hétvégén zárt kapuk mögött ugyan, de újraindult az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A Sepsi OSK szombaton este 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Hermannstadt ellen az alsóházi rájátszás harmadik fordulójában. Sok idő nem jut a pihenésre, holnap már Voluntarit fogadják a mieink.

Az alsóházi rájátszás erdélyi rangadóján a megszokottól eltérően üres lelátók fogadták a csapatokat, de a sepsiszentgyörgyi szurkolók tettek arról, hogy támogatásukról biztosítsák a hazai játékosokat: „Oly távol vagy tőlem és mégis közel, történjen bármi, mi veletek vagyunk!” – üzenték egy kifeszített molinón. Az elszántabb drukkerek a stadion szomszédságából, illetve a pálya melletti tömbházak erkélyéről, ablakából követték az eseményeket.

Magát a mérkőzést a Sepsi OSK kezdte jobban, ami nem is csoda, hiszen a Miriuță László által irányított vendégcsapatból öt alapember– Gabriel Debeljuh, Kévin Rimane, Jo Santos, David Caiado és Tiago Almeida – hiányzott, mivel nem rendelkeztek a pályára lépéshez szükséges elégséges koronavírus-teszttel. Emiatt inkább a védekezésre koncentráló szebeniek a középpályán próbálták megtörni a szentgyörgyiek lendületét, a sok szabálytalansággal tarkított első félidő 25. percében egy pazar Safranko – Fülöp Isti összjáték után a végig parádésan futballozó székelyföldi játékos hét méterről laposan a hálóba gurított (1–0).

A szünetben inspiráltan cserélt Miriuță, a kezdő sípszót követően egy előrevágott labdát elnéztek a sepsiszentgyörgyi védők, és a csereként beálló Yazalde bő 17 méterről hatalmas gólt lőtt a kapuból kimozduló Niczuly hálójába (1–1). A hátralevő időben végig támadott az OSK, azonban kevés érdemleges helyzetet tudott kialakítani, Fülöp, illetve Achahbar volt a legveszélyesebb. Ezzel szemben a vendégek kapura sem lőttek, beérték a döntetlennel, a játék összképén nagyon érződött a háromhavi leállás… Ez volt a rájátszásban harmadik, a szezon során pedig a 15. döntetlen a Sepsi OSK számára, amely 20 pontjával továbbra is az alsóházi tabella második helyét foglalja el. A lefújást követően az új klubtulajdonos, Anamaria Prodan leváltotta Miriuțát.

„Banális helyzetből kaptunk gólt, tudtuk, hogy előreívelt labdákkal játszanak, egész héten ezt gyakoroltuk. Tudtuk, mi a teendőnk, de sajnos, nem tudtuk ezt kivitelezni. Mi futballoztunk többet, de ez nem volt elég. Sajnálom, hogy nem tudtuk megörvendeztetni a szurkolókat, akik a kerten keresztül figyelték a meccset” – nyilatkozta Leo Grozavu vezetőedző.

A Sepsi OSK legközelebb kedden este 20 órától lép pályára, amikor azt a Voluntarit látja vendégül, amely szombaton 3–0-ra verte Clinceni-t, míg a szebeniek a Dinamót kellett volna fogadják, de azon összecsapás elmarad, miután koronavírus fertőzött van a bukarestiek stábjában.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 3. forduló: Sepsi OSK–FC Hermannstadt 1–1 (1–0). Vezette: Marius Avram.

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Achahbar, Vașvari, Fülöp I. – Dumiter (Fülöp L., 35., Carnat, 73.), Ștefănescu (Diaz, 73.) – Safranko. Edző: Leo Grozavu. Hermannstadt: Figueiredo – Vodă, Viera, Stoica (Luchin, 46,), Opruț – Dâlbea (Yazalde, 46.), Pires, Petrescu (Tătar, 88.), Dumitriu, Cordea (Bușu, 46.) – Bălan (Dobrosavlevici, 73.). Edző: Vasile Miriuță. Gólszerzők: Fülöp I. (25.), illete Yazalde (46.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások