Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tőkés: Semjén Zsolt az RMDSZ „pártos és minimalista” kampánycéljait szolgálta Nagyváradon

Tőkés: Semjén Zsolt az RMDSZ „pártos és minimalista” kampánycéljait szolgálta Nagyváradon Románia

Sajnálatát fejezte ki Tőkés László európai parlamenti képviselő az MTI-hez hétfőn eljuttatott nyilatkozatában amiatt, hogy az RMDSZ március 15-i központi ünnepségére meghívott Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerinte „pártos és minimalista kampánycélokat” szolgált Nagyváradon.

Tőkés László egyfelől köszönetet mondott Semjén Zsoltnak azért, hogy”megtisztelő látogatásával” örömet okozott a nagyváradi és bihari magyarságnak. A látogatás aktuálpolitikai vonatkozásairól szólva azonban rosszallotta, hogy a miniszterelnök-helyettes az RMDSZ kampányrendezvényén vett részt.

Tőkés László úgy vélte: az erős erdélyi képviselethez – miként 2009-ben – nemzeti összefogásra lenne szükség Erdélyben, „ezt azonban a pártérdeket a nemzeti érdek fölé helyező RMDSZ mindezidáig visszautasította”. Azt is sérelmezte, hogy a szövetség csak két képviselő bejuttatását célozza meg, eleve lemondva a nemzeti, polgári pártok követőinek szavazatáról, és az ezekkel megszerezhető harmadik mandátumról.

Hirdetés
Hirdetés

„Sajnálatos, hogy a Miniszterelnök-helyettes urat egy ilyen pártos és minimalista közreműködésre kérték fel” – írta.

Tőkés László azt is sérelmezte, hogy Semjén Zsolt olyan RMDSZ-es politikusokkal együtt lépett fel, akikre „a korrupció sötét árnya vetül”.

Felidézte, hogy Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke több más bihari RMDSZ-es politikussal együtt szerepet játszott az Ady-központ felépítésére szánt „magyar állami támogatás eltérítésében, majd elvesztegetésében”. Tőkés László ismételten javasolta az Ady-központ ügyében eljárt bihari RMDSZ-szervezet és a vezető politikusai által ellenőrzött Mecénás Alapítvány elszámoltatását.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük