Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Semjén Nagyváradon: minél több erdélyi képviselje az összmagyarságot az Európai Parlamentben

Semjén Nagyváradon: minél több erdélyi képviselje az összmagyarságot az Európai Parlamentben Románia

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint az egyetemes magyarságnak is szüksége van arra, hogy minél több erdélyi magyar képviselje az összmagyarságot az Európai Parlamentben. A kereszténydemokrata politikus Nagyváradon, Szacsvay Imre szobra előtt beszélt erről a nemzeti ünnepen, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) központi rendezvényén.

Semjén Zsolt felidézte: Nagyvárad sokat tett 1848-49-ben a magyar szabadságért, amiért a kései utódok köszönettel tartoznak a városnak. Úgy vélte: a forradalom csoda volt. Elbukott, de mégis győzött.

Hirdetés
Hirdetés

Kijelentette: az európai parlamenti választások előtt „őseink és hőseink azt üzenik nekünk, hogy mindnyájunknak el kell menni, és politikai akaratunk kifejezésével megvédeni értékeinket és érdekeinket Európában”.

A KDNP-s politikus úgy vélte: „ma is veszélyben a haza, de nem csupán a mi hazánk, ma is veszélyben a szabadság, de nem csupán a mi szabadságunk, ma is veszélyben a jövő, de nem csupán a mi jövőnk”. De míg 1848-49-ben pontosan azonosítható volt az ellenség, manapság csak a hatása érezhető az élet minden területén: a politikában, a gazdaságban, a társadalomban, a szokásokban, a magánéletben és lassan már a fejekben is. „Európa lelkét vesztve sutba dobta értékeit: a hitet, a nemzetet, a családot” – fogalmazott Semjén Zsolt.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 17., 16:03
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Egy bejutó magyar jelölt is elég lenne az EU Parlamentbe, ha komolyan venné a népképviseletet és nem a pártérdekeket szolgálná ott is. Például a vezető párttal való lepaktálást, amit mióta létezik nagy lendülettel művel, még akkor is, ha közben kijelenti ahányszor csak lehet, hogy odahagyja a bársonyszéket, mert betelt a pohár. Majd a hisztérikás kiborulás után megszavazza az éppen napirenden levő népnyúzó törvényt. Minek ehhez sokan lenni, az EU Parlamentben meg ha egy képviselő lesz, annak is adnak szót, hogy elmondja mindazt a fájdalmat, amit a népünnepélyeken olyan jól tudnak előadni.