Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 27 év börtönre ítélték a tavaly megölt cernavodai tanárnő gyilkosát

Több mint 27 év börtönre ítélték a tavaly megölt cernavodai tanárnő gyilkosát Románia

Huszonhét év és négy hónap szabadságvesztésre ítélte a Konstanca megyei törvényszék szerdán azt a férfit, aki 2021 áprilisában megölt és kirabolt egy cernavodai tanárnőt.

A döntés nem jogerős, tíz napon belül megfellebbezhető.

A bírák összevonták az emberölésért kiszabott 25 év börtönbüntetést és a rablásért járó 7 évet oly módon, hogy a súlyosabb büntetéshez hozzáadták az enyhébb büntetés egyharmadát.

A pszichológiát tanító 52 éves Pălu Cristina holttestére 2021. április 8-án bukkantak cernavodai lakásában a tűzoltók, akiket az áldozat nővére riasztott.

A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető Hărăbor Romică Cosmin, aki különböző munkálatokat végzett el a tanárnő lakásában. A férfi azzal az ürüggyel tért vissza a lakásba, hogy ellenőriznie kell az általa felszerelt redőnyöket. A helyszínre érve azonban megpróbálta magához venni a lakáskulcsokat, mire a tanárnő kiabálni kezdett. A férfi zoknival tömte be a nő száját, megkötözte és megfojtotta, majd a lakásban talált 500 lejjel, bankkártyákkal és az áldozat mobiltelefonjával távozott.

A gyilkost Cernavodă közelében találták meg a rendőrök. Kórházba szállították, mert azt állította, hogy öngyilkosságot kísérelt meg fagyálló és patkányméreg lenyelésével. Kórházi ellátása után a férfit letartóztatták.

forrás: Agerpres

fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük