Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Alkotmányossági kifogást emeltek ellenzéki pártok az adótörvénykönyv módosítása ellen

Alkotmányossági kifogást emeltek ellenzéki pártok az adótörvénykönyv módosítása ellen Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje alkotmányossági kifogást emelt az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendelet ellen, amely fenntartja a részmunkaidős szerződéseknek a minimálbér szintjén történő megadóztatását.

“A PNL és a PSD a bőrt is lehúzza a dolgozni akaró románokról, ráadásul mindannyiunkat tolvajoknak néznek, különösen azokat a munkaadókat és munkavállalókat, akik úgy döntöttek, hogy tisztességesen, bejegyzett munkaszerződéssel dolgoztatnak és dolgoznak” – nyilatkozta szerdán Oana Ţoiu USR-képviselő.

Az ellenzéki párt törvényhozója hangsúlyozta, Romániában 3,7 százalékra tehető a részmunkaidős szerződések aránya, “Nicolae Ciucă miniszterelnöknek pedig egyetlen aláírással sikerült megszüntetnie 180 ezer munkaszerződést”.

Ionel Dancă független képviselő, a Jobboldal Ereje párt tagja rámutatott, az adótörvénykönyvet módosító sürgősségi rendelettel a kormány ismét a legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazatokat sújtja, a mikrovállalkozásokra, egyéni vállalkozókra, szabadfoglalkozásúakra ró pluszterheket. Ezért döntöttek úgy, hogy megtámadják a jogszabályt az alkotmánybíróságon, megakadályozva ez által a hatályba lépését.

forrás: Agerpres

fotó: ccr.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük