Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Novák Eduárd menesztését kéri Dan Tanasă, amiért magyar nyelven nyilatkozott

Novák Eduárd menesztését kéri Dan Tanasă, amiért magyar nyelven nyilatkozott Románia

Novák Károly Eduárd sportminiszter menesztését kéri Nicolae Ciucă miniszterelnöktől a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője, amiért a tárcavezető „az állam hivatalos nyelvétől eltérő nyelven” közölt közérdekű információkat.

Dan Tanasă szerdai sajtótájékoztatóján „igen súlyos incidensnek” nevezte, hogy Novák Károly Eduárd „az állam hivatalos nyelvétől eltérő nyelven” nyilatkozott a kormány nevében.

„A sportminiszter gesztusa, hogy a hivatalos államnyelvtől eltérő nyelven kommunikál nyilvánosan, és a hivatalos nyelven feliratozza a mondanivalóját, példátlan provokációnak számít” – fogalmazott az AUR politikusa.

Tanasă hozzátette, az ország színeiben több érmet szerző sportolóként tisztelik Novákot, miniszteri minőségében azonban „csak egy banális RMDSZ-es politruknak, közönséges provokátornak” bizonyult, ezért a leváltását követelik a kormányfőtől. „Novák Eduárd lehet továbbra is a Román Kerékpáros-szövetség elnöke, lehet nagyon jó edző, miniszterként azonban megmutatta a korlátait” – vélekedett. 

forrás: Agerpres

fotó: Dan Tanasă/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások