Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Novák Eduárd: a román sport a nemzetközi mezőny peremére szorult

Novák Eduárd: a román sport a nemzetközi mezőny peremére szorult Románia

Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter szerint a román sport a nemzetközi mezőny peremére került, de egy jól kigondolt stratégiával visszakerülhet a húsz-harminc évvel ezelőtti szintre.

Hirdetés
Hirdetés

Erről egy bukaresti oktatási konferencián beszélt hétfőn a tárcavezető. Novák Eduárd a fenntarthatóságot a nemzet és a társadalom alapjának nevezte. Emlékeztette hallgatóságát arra, hogy a román sport a rendszerváltás előtt még előkelő helyen volt a nemzetközi mezőnyben, de az akkori teljesítményt nem sikerült fenntartani.

„Nagyon tetszik nekem a Fenntartható Romániáról szóló stratégia. Ehhez hasonló lesz a legfontosabb projektünk, az országos sportstratégia” – jelentette ki a miniszter. Hozzátette, a román sport egy jól kigondolt stratégiával visszakerülhet a húsz-harminc évvel ezelőtti szintre.

Novák szerint hosszú időbe telik majd azt a szintet újra elérni, de egy jó stratégiával, a sportolók és szakemberek motiválásával ez nem lehetetlen. Szerinte ennek a célnak az elérése a minisztérium küldetése.

A tárcavezető ugyanakkor úgy véli, hogy az országos sportstratégiának elsőbbséget kellene élveznie a döntéshozók számára. Emlékeztetett, hogy a kidolgozását elvállalta a mandátuma átvételekor, és reményét fejezte ki, hogy ehhez támogatást is kap.

Novák Eduárd szerint a sportstratégia megvalósításának közvetlen hatása lesz a gyerekekre, a családokra. „Sok a túlsúlyos gyerek, a felbomló család. (A sportstratégia – szerk. megj.) segítségével erősebbé, összetartóbbá válnánk” – jelentette ki.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük