Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nevesítette a három jelöltet az európai ügyészi tisztségre az igazságügyi minisztérium

Nevesítette a három jelöltet az európai ügyészi tisztségre az igazságügyi minisztérium Románia

Daniel Horodniceanut, Cătălin-Laurenţiu Borcomant és Claudiu Dumitrescut javasolja az európai ügyészi tisztségre az igazságügyi minisztérium.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazságügyi tárca szerdai közleménye értelmében kedden zárult le az európai ügyészi tisztségre pályázó jelöltek kiválasztásának utolsó szakasza, miután az utolsó jelölt is átesett az interjún.

„A meghallgatásokat követően a bizottság három jelöltet választott ki, (…), akik névsor szerint a következők: Cătălin-Laurenţiu Borcoman, Constantin-Claudiu Dumitrescu és Daniel-Constantin Horodniceanu” – mutat rá a tárca.

A közlemény szerint a megmérettetésre eredetileg feliratkozott nyolc jelentkező közül öten vettek részt az interjúkon, mivel két jelentkező visszalépett, egyet pedig, aki nem tett eleget a kiírt követelményeknek, a felvételi bizottság utasított el. A versenyben maradt jelentkezők közül négyen július 9-én estek át a meghallgatáson, az ötödik pedig július 23-án.

A tárca hangsúlyozza, hogy a jelöltek kiválasztása a törvényes előírásoknak megfelelően történt. A felvételi bizottság figyelembe vette a meghallgatás eredményeit, valamint a jelentkezők eddigi tevékenységét és szakmai eredményeit.

* Cătălin-Laurenţiu Borcoman a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) brassói területi ügyosztályának vezetője volt.

* Constantin-Claudiu Dumitrescu az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) keretében műküdő, az EU pénzügyi érdekei ellen elkövetett korrupciós bűncselekményekkel foglalkozó ügyosztály vezetője.

* Daniel Horodniceanu 2015 és 2018 között vezette a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséget. Második mandátumra is jelentkezett, azonban Tudorel Toader volt igazságügyi miniszter elutasította jelölését, akárcsak a legfőbb ügyészi tisztségre benyújtott jelentkezését is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük