Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lángoló tengerpartok

A román külügyminisztérium közleményben figyelmezteti a lakosságot, hogy aki netán ezekben a napokban indul(t) Görögországba nyaralni, ott nagy területeken fennáll az erdőtüzek fellobbanásának, terjedésének a veszélye.

Hirdetés
Hirdetés

Az alábbi célirányok (tartományok, szigetek, félszigetek) övezeteit érintheti  leginkább a természeti tűzvész: Kiosz, Lakonia, Attika, Évia, Kíthira, Szkírosz, Leszbosz, Számosz, Ikaria, Kréta.

A külügyminisztérium közli az athéni román nagykövetség telefonszámát: +30 210 6728879. Sürgősségi segélykérés céljával az athéni román nagykövetség +30 697 8996222-es telefonszámán lehet hívni az állandó szolgálatot vagy esetleg a +30 6906479076-os számon Románia szaloniki konzulátusát. A hatóságok azt javasolják a nyaralni utazóknak, indulás előtt tanulmányozzák az internetes tájékoztatókat, például az Utazzon biztonságban! (Calatoreste in siguranta) jeligével működő http://www.mae.ro/app_cs román honlapot.

A görögországi szabadtéri tüzeket (nyaranta visszatérő és fenyegető jelenség) általában a forróság okozza, a nagy hőségben lángra lobban a száraz aljnövényzet, a szél pedig futótüzet gerjeszt. Sajnos gyújtogatásokra is volt példa.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük