Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A FCSB ellen az első hazai meccsen

A FCSB ellen az első hazai meccsen Sport

Befejeződött az edzőtáborozás a Sepsi OSK számára, az élvonalbeli labdarúgócsapat tegnap elhagyta Ausztriát. A piros-fehér mezesek következő úti célja a MOL Kupa. Közben elkészült a 2019–2020-as idény menetrendje, amely alapján a szentgyörgyiek idegenben kezdik meg harmadik szezonjukat az I. ligában, első hazai mérkőzésükön pedig épp az ezüstérmes FCSB-t látják vendégül.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton lejátszotta a harmadik, egyben utolsó barátságos mérkőzést is az ausztriai edzőtáborban Sepsi OSK: 1–1-es döntetlent ért el a horvát élvonalbeli NK Osijek (Eszék) ellen. A László Csaba által irányított piros-fehérek az első félidő végén hátrányba kerültek, de félórával a vége előtt sikerült kiegyenlíteniük a Temesvári Ripensiától érkezett fiatal támadó, Andrei Dumiter góljával. Ez volt a Sepsi OSK harmadik barátságos mérkőzése az edzőtáborban, korábban a vajdasági TSC Topolya ellen 2–2-es döntetlen után 1–0-ra kikapott. Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Ausztria: Sepsi OSK–NK Osijek 1–1 (0–1), gólszerző: Dumiter (62.). A Sepsi OSK kezdője: Niczuly – Blauensteiner, Barisic, Kilyén, Turda, Ilic, Abedanjo, Moussa, Hamed, Flores, Carnat. A második félidőben még játszott: Fejér – Ștefănescu, Vașvari, Tandia, Dumiter, Fülöp.

A kőkemény felkészülést követően a sepsiszentgyörgyiek a MOL Kupán szerepelnek, július 2-án, kedden, első ellenfelük a felvidéki Dunaszerdahelyi FC DAC lesz, majd másnap harmadszor is összecsapnak a TSC Topolyával, Felcsúton.

A fejlődésüket segítő barátságos mérkőzéseket követően július 4-ér tér haza Sepsiszentgyörgyre az OSK, és itthon folytatja a ráhangolódást a július 12-ei bajnoki rajtra, amikor az FC Voluntari otthonában indítja az új I. ligás szezont, a harmadikat a klub történetében. Előzetes megállapodás alapján az európai kupaporondon érdekelt együttesek az első hét fordulóban nem játszanak egymás ellen. Így címvédő CFR és a legutóbb második FCSB csatája a 10. körben esedékes, a FCSB és a Dinamo „örökrangadóját” pedig a 12. játéknapon rendezik meg. A kolozsvári „vasutasok” egyébként a jászvásári Politehnica ellen kezdenek hazai pályán, a 2. fordulóban pedig az újonc Academica Clinceni vendégei lesznek.

Az 1. forduló programja: július 12., péntek: 18.30 FC Voluntari – Sepsi OSK; július 13., szombat: 18.00 Astra Giurgiu – FC Botoşani, 21.00 Kolozsvári CFR – Jászvásári Poli; július 14., vasárnap: 18.00 Krajovai U – Academica Clinceni, 21.00 FCSB – Hermannstadt; július 15., hétfő: 18.00 Medgyesi Gázmetán – Chindia Târgovişte, 21.00 Viitorul – Dinamo.

A 2. fordulóban: július 19., péntek: 18.00 Hermannstadt–Gázmetán, 21.00 Chindia Târgovişte–Viitorul; július 20., szombat 18.00 Botoşani–Voluntari, 21.00 Academica Clinceni–Kolozsvári CFR; július 21., vasárnap 18.00 Jászvásári Poli–Astra, 21.00 Dinamo–Krajova; július 22., hétfő 21.00 Sepsi OSK–FCSB.

A Sepsi OSK további programja: 3. forduló: Medgyesi Gázmetán – Sepsi OSK, 4. forduló: Sepsi OSK – Viitorul, 5. forduló: Krajova – Sepsi OSK, 6. forduló: Sepsi OSK – Kolozsvári CFR, 7. forduló: Clinceni – Sepsi OSK, 8. forduló: Sepsi OSK – Dinamo, 9. forduló: Târgoviște – Sepsi OSK, 10. forduló: Sepsi OSK – Hermannstadt, 11. forduló: Jászvásár – Sepsi OSK, 12. forduló: Botoșani – Sepsi OSK, 13. forduló: Sepsi OSK – Astra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük