Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Klaus Iohannis is részt vesz Erzsébet királynő temetésén

Klaus Iohannis is részt vesz Erzsébet királynő temetésén Románia

Klaus Iohannis államfő részt vesz II. Erzsébet brit királynő temetési szertartásán, amit hétfőn tartanak a londoni westminsteri apátságban – tájékoztatott kedden az Államelnöki Hivatal.

A királynőt szeptember 19-én, hétfőn, helyi idő szerint 11 órakor fogják örök nyugalomra helyezni, közölte szombaton a Buckingham-palota. Szeptember 19. munkaszüneti nap lesz az Egyesült Királyságban.

A világ vezető politikusait, köztük Joe Biden amerikai elnököt és a királyi házak képviselőit is várják a csütörtökön 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet temetésére.

Klaus Iohannis kedden Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának bukaresti nagykövetségén írt a II. Erzsébet halálára nyitott részvétnyilvánítási könyvbe.

A bukaresti brit nagykövetség hétfőn közölte, hogy hagyományos és online részvétnyilvánítási könyvet is nyitott a múlt héten elhunyt uralkodó emlékére.

A hagyományos részvétnyilvánító könyv a külképviselet fővárosi székhelyén, az Armindenului utcában érhető el szerdáig, naponta 10 és 13, illetve 14 és 16 óra között. Online a www.royal.uk weboldalon keresztül, vagy a BritishEmbassy.Bucharest@fco.gov.uk emailcímre írva lehet részvétet nyilvánítani.

(forrás: Agerpres, fotó: presidency.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük