Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Grindeanu: arra biztatom az érintetteket, hogy kérjenek kártérítést a Blue Airtől

Grindeanu: arra biztatom az érintetteket, hogy kérjenek kártérítést a Blue Airtől Románia

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter arra biztatja azokat a romániaiakat, akik a Blue Air légitársaságnál repülőjegyet vásároltak, hogy kérjenek kártérítést a légitársaságtól.

A tárcavezető kedden nyilatkozott a parlamentben, leszögezve: európai szabáklyokról van szó, amelyek egyaránt érvényesek a TAROM-ra és a Blue Air diszkont légitársaságra.

“Az európai szabályozás többek között kimondja, hogy ha egy légi járatot törölnek vagy több mint 6 órát késik, az érintett állampolgár kártérítést követelhet az őt szállítani hivatott légitársaságtól, és a kártérítés értéke akár 600 euró is lehet” – magyarázta a miniszter.

Hozzátette, a TAROM állami légitársaság megpróbált és továbbra is megpróbál megoldásokat találni a román állampolgárok érdekében, de nem tud mindenhová repülőgépet küldeni, emiatt kérte fel az érintett romániaiakat, hogy keressenek alternatív megoldásokat a hazajutásra, és ezt sokan meg is cselekedték.

“Arra biztatom a kárvallotakat, hogy az európai szabályoknak megfelelően követeljék vissza pénzüket a légitársaságtól és kérjenek kártérítést is. A román kormánynak is vissza kell követelnie a Blue Air társaságtól a különjáratok fedezésére fordított és a TAROM-nak átutalt összegeket” – nyilatkozta Grindeanu.

Hozzátette: a Blue Air magánvállalat, amely nem jelentett csődöt, de “a csőd előtti fázisban van”.

“Nem szeretném, hogy a Blue Air csődbe menjen, és nem hinném, hogy bármely román állampolgár ezt szeretné. Ez egy román vállalat. Nagy a versengés ezen a piacon, hogy elfoglalják a Blue Air által megüresedett helyet. Szeretném, hogy ez a vállalat talpra álljon, hogy az emberek visszanyerjék a Blue Air légitársaságba vetett bizalmukat” – fogalmazott a miniszter.

(forrás: Agerpres, fotó: wikimedia.org)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.