Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen: erős Európai Unióra szavaztam, amelyben az őshonos kisebbségek is védelmet nyernek

Kelemen: erős Európai Unióra szavaztam, amelyben az őshonos kisebbségek is védelmet nyernek Románia

Erős Európai Unióra szavazott, amelyben az erdélyi magyarok nemcsak hallatni tudják a hangjukat, hanem sikerül befolyásolniuk is az alakulását – nyilatkozta Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vasárnap, miután Karcfalván leadta szavazatát az európai parlamenti választáson és a referendumon.

Hirdetés
Hirdetés

„Erős Európai Unióra szavaztam, amelyben Erdély fejlődik, és amelyben az őshonos kisebbségek is védelmet nyernek” – fogalmazott Kelemen. A szövetségi elnök bevallása szerint abban bízik, hogy a vasárnapi szavazást követően az erdélyi magyaroknak nemcsak hogy lesz hangjuk Európában, de sikerül is befolyásolniuk az Unió alakulását.

„Arra szavaztam, hogy a következő években legyen gazdasági fejlődés és megerősödés, legyen biztonság Európa népeinek, és hogy azokban a kérdésekben, amelyeket az Unióban döntenek el, olyan választ kapjon közösségünk, amely megnyugtató rendezését jelenti ügyeinknek” – idézi Kelement az RMDSZ közleménye.

Az RMDSZ-elnök ugyanakkor arra kérte a választókat, hogy menjenek el minél nagyobb számban szavazni. „Attól függ, hogy mennyit ér a szavunk az Európai Parlamentben, hogy ma hányan megyünk el voksolni. Ezt ma este 9 óráig megtehetjük’ – összegzett a szövetségi elnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások