Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a tanítványait sértegető brassói tanítónőt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a tanítványait sértegető brassói tanítónőt Románia

Jogerősen nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és kártérítés fizetésére ítélte a brassói bíróság azt a tanítónőt, aki két évvel ezelőtt súlyosan sértő minősítésekkel illette másodikos tanítványait.

Hirdetés
Hirdetés

A brassói bíróság az ítélet által elutasította a 4-es számú általános iskola tanítónője, Dobrescu Eugenia által benyújtott fellebbezést, és fenntartotta korábbi ítéletét. A tanítónőt így jogerősen nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, ezen kívül több mint 10.000 lej perköltséget, anyagi és erkölcsi kártérítésként pedig 7600 lejt és 425 eurót kell fizetnie annak a négy családnak, akik polgári félként csatlakoztak a perhez.

Eugenia Dobrescuról 2017 februárjában tett közzé egy felvételt egyik tanítványának édesanyja. A felvétel azt rögzítette, amint a tanítónő „szemeteknek” és „idiótáknak” nevezi másodikos tanítványait. Később a szülők azt állították, hogy a gyerekek otthon furcsán, agresszíven viselkednek.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 15., 11:45
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nahat!!!!Minket meg is vertek annak idejen,akkor az a tanar eletfogytiglant is kapna most.De igy neveltek becsuletre,tisztessegre es arra,hogy az iskolaba azert megyunk ,hogy tanuljunk es a tanar az iskolban a szulot helytesiti bizonyos ertelemben.Most persze panaszkodnak mint jelen esetben is,hogy a gyerekek agressziven viselkednek….Nem a tanar hibaja a rendszer maga rossz,a diaknak mindent szabad a tanar pedig le van sz….va,bocsanat a kifejezesert.A gyerek az agressziot vagy odahaza lassa vagy a tevebe,telefonba mert folyton ez van a kezebe meg az agyba is amikor aludnia kellene.Tessenek mar felebredni es valtoztatni ezen a tul demokratikus rendszeren mert lassan oda jutunk,hogy a nyul viszi a puskat es nem lesz tanari kader mert felelembol,tehetetlensegbol meghal ez a gyonyoru palya.A gyerek ne legyen „nebantsvirag” sem otthon sem az iskolaba.A gyereket nevelni kell,nemhiaba a kozmondas az otthoni 7 evrolmert ha mar kamasz ezekkel a jelenlegi elvekkel nincs az a tanar aki megneveli.Es megjegyzem nem vagyok sem tanar,sem pedagogus,sem nevelo.