Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dragnea lemondását kéri a PSD Vrancea megyei vezetője

Dragnea lemondását kéri a PSD Vrancea megyei vezetője Románia

Ez Dragnea döntése: ha politikai értelemben is férfi és szereti a PSD-t, le kell mondania elnöki tisztségéről, jelentette ki Marian Oprişan alelnök, a Szociáldemokrata Párt Vrancea megyei szervezetének vezetője.

„Azt mondta, még gondolkodik, ez az ő stílusa, nem csodálkozom. Amikor a párt urának hiszed magad, így jársz. Ő folyamatosan a párt urának hitte magát, de mi ezt csak nagyon későn vettük észre” – fejtette ki Marian Oprişan vasárnap este a PSD székhelyéről távoztában az újságíróknak, akik megkérdezték tőle, hogy kérte-e személyesen Liviu Dragneától a lemondást.

Arra a kérdésre, hogy ki áll még mellette, Oprişan így válaszolt: „nem kell senkinek sem mellettem állnia ehhez, én elmondtam a véleményemet. Valószínűleg szerdára össze kell hívnunk a végrehajtó bizottságot és nagyon komolyan meg kell vitatnunk az EP-választások eredményeit”.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD több százezer tagja erején felül dolgozott ebben a kampányban, Liviu Dragnea pedig saját problémáinak megoldására és személyes érdekeinek rendelte alá a pártot, ő tehát csak azt szeretné, amit a párt tagjai közösen döntenek – fejtette ki Oprişan arra a felvetésre, hogy esetleg ő venné át a PSD vezetését.

A párt mindenképpen fog kongresszust tartani, mert el kell döntenie, ki lesz az államelnökjelöltje, magyarázta még az alelnök.

„Ha Dragnea lemond, és le kell mondania, mert ő jelenti az abszolút rosszat a PSD élén, a párt többségi szavazattal dönt” – válaszolta Oprişan arra a kérdésre, hogy a kongresszuson elnökválasztásra is sor kerülhet-e.

Nyomatékosította még, hogy ő több alkalommal felhívta a figyelmet az ügyvezető bizottságban a Dragnea által a párt vezetésében elkövetett hibákra.

„A PSD bármely tagja választhat és választható” – szögezte le Oprişan arra a kérdésre, hogy szerinte Viorica Dăncilă átvehetné-e a párt vezetését.

A Dragnea vasárnap esti, államelnökjelöltre vonatkozó bejelentése kapcsán pedig kijelentette: „Úgy gondolom, hogy a PSD elnöke, aki egyelőre még Dragnea, nem járt el elegánsan, amikor megpróbált árnyékot vetni Gabriela Fireára, aki nem érdemli meg ezt. Aljas fondorlatosság volt. Amit azonban Liviu Dragnea mond, miután a PSD 25%-on áll, már senkit nem érdekel. (…) A luxusért és ostobaságért meg kell fizetni, Dragnea már történelem Romániában”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük