Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Birchall: országos célkitűzés az MCV megszüntetése

Birchall: országos célkitűzés az MCV megszüntetése Románia

Ana Birchall leváltott igazságügyi miniszter hétfőn úgy nyilatkozott, hogy intézkedések ütemtervét fogja javasolni az MCV bizottság részét képező intézmények képviselőinek, tekintve, hogy országos célkitűzés az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) megszüntetése.

Hirdetés
Hirdetés

Az MCV bizottságot az igazságügyi minisztérium székházába hívták össze gyűlésre.

Birchall javaslata alapján negyedévente kellene előterjesztenie minden illetékes intézménynek egy olyan intézkedés- és ütemterv-javaslatot, amely az igazságszolgáltatási rendszerben elért pozitív eredményeket visszafordíthatatlanná teszi, és ezzel elősegíti az MCV feloldását. „Végülis az MCV megszüntetése országos célkitűzés” – nyomatékosította az ügyvivő miniszter.

Október 22-én Ana Birchall bejelentette, hogy összehívja az MCV-bizottságot annak érdekében, hogy állítsanak össze egy akciótervet az Európai Bizottság által közzétett jelentésbe foglalt ajánlások teljesítésére. Az egyik ilyen ajánlás kimondottan azt javasolja, hogy számolják fel az igazságszolgáltatásban dolgozók bűncselekményeivel foglalkozó ügyészi osztályt.

„Bár igen zsúfolt választási év előtt állunk, úgy vélem, Románia érdeke a választási érdekek fölött áll, és együtt, egy asztalnál meg tudjuk szabni és meg kell szabnunk, hogy mi a teendő” – fogalmazott Birchall az MCV-jelentés kapcsán.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük