Felhívás!

Aktiválták a nacionalizmust

Antal Árpád szerint Traian Băsescu volt államfő lett az ország új Vadim Tudorja, de az erdélyi magyarságnak annyit ártani senki nem tud nemzetközi szinten, mint Klaus Johannis, aki rendszeresen arról beszél, hogy példásan meg van oldva a kisebbségi kérdés Romániában.

 

Sepsiszentgyörgy polgármestere tegnapi sajtótájékoztatóján kérdésünkre kifejtette: nem meglepő, hogy még mindig lehet olyan szintű magyarellenességet szítani, mint amit tapasztaltunk az elmúlt napokban, amikor aktivizálódtak a „szolgálatos nacionalisták”. Antal szerint pedig a gombot azok nyomták meg, akiknek az volt az érdekük, hogy ne politikai kormány legyen ebben az országban, hanem olyan kormányfő, aki mögé fel lehet építeni egy láthatatlan többséget.

Ami pedig Traian Băsescu magyarellenes kirohanását illeti, Antal megjegyezte, Románia mindig kitermel egy-egy új Vadim Tudort, és ma ezt a szerepet a volt államfő tölti be, aki ezt büszkén vállalja is. Ám ugyanúgy csalódást okoz és okozott Klaus Johannis államfő is, aki szerint „Romániában nincs magyar kérdés”.

– Nehéz volt erdélyi magyarként 2014-ben egy regáti és egy erdélyi közül nem az erdélyit választani, de annyit nekünk ártani senki nem tud nemzetközi szinten, mint az a Klaus Johannis, aki elmegy Amerikába, Németországba vagy az Európai Tanácshoz, és elmondja, hogy példásan meg van oldva a kisebbségi kérdés Romániában, hiszen íme, én kisebbségiként államelnök lettem, és ezzel a történetnek vége. Persze, mi elmondjuk, hogy ez nem igaz, de nagyon nehéz ezt leépíteni, és nyilván, ez nagyon komoly problémát jelen számunkra ebben a pillanatban – nyomatékosította az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnöke.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.