Felhívás!

Újrakezdik a tárgyalást

2017 februárjában a Forest Stewardship Council (FSC®) úgy döntött, felbontja a társulást a Schweighofer-csoporttal, a döntés következményeként pedig vállalatunk elkezdett egy párbeszédsorozatot az FSC®-vel. Ennek része egy tényleges lépéseket tartalmazó terv, amelynek a végkimenetele az újratársulás lesz. A megválaszolatlan kérdések lezárásának érdekében, a nyitottság és az átláthatóság jegyében a Holzindustrie Schweighofer (HS) teljes mértékben támogatni fogja az FSC® szakértőit a vizsgálódási időszakban. Eközben a vállalat működésbe helyezte a saját GPS-nyomkövetőrendszerét, amely a Timflow nevet viseli. Ez a program a rönkszállítmányok útját teljes mértékben átláthatóvá teszi a rakodási helyszíntől egészen a gyárkapuig. Jelenleg körülbelül 500 beszállító járműre van felszerelve a Timflow nyomkövető készülék.

Az újratársulási terv első lépéseként az FSC®, az érintett felekkel való konzultálás után, megszab bizonyos feltételeket, amelyeknek eleget kell tenni az újratársulás érdekében. Ugyanakkor az ellenőrzés paraméterei is rögzítve lesznek.

Frank Aigner, a HS ügyvezető igazgatója ezt így látja: „Célunk az, hogy bővítsük és finomítsuk azt az akciótervet, amelyet már bemutattunk, és amelyről az FSC® elismerően nyilatkozott. Ez jó kiindulópontja lehet a végső akcióterv megalkotásának. Lényeges, hogy ebben a folyamatban konzultáljunk minden érdekelt féllel, a hatóságokkal, akik a védett területeket adminisztrálják, a területtulajdonosokkal, a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetekkel. A 2017 januárjában bemutatott előzetes tervet követve ismét kifejezzük elköteleződésünket a nyitott és átlátható kommunikálás iránt.”

Az újratársulási folyamat ütemtervét még nem dolgozták ki részletesen. A vállalat azonban addig is mindent megtesz annak érdekében, hogy bizonyítani tudja intézkedéseinek hatékonyságát, és azt, hogy az FSC®-standardoknak megfelelően tevékenykedik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.