Felhívás!

Lányokat kergetett „a kendős”

Lányokat kergetett „a kendős” Kovászna megye

Elgondolkodtató, és sajnos nem új keletű gondot jelzett a közösségi oldalon a sepsiszentgyörgyi, 29 éves B. E., aki arról számolt be, hogy kutyasétáltatás közben, a megyeszékhely amúgy forgalmas részén támadt rá egy „eszement”. A hölgy elmesélte, ahogy a csendőrök, akiktől segítséget remélt, faképnél hagyták, miután megnyugtatták, hogy ismerik az illetőt. Részletekről érdeklődtünk, illetve azt firtattuk, hogy közismert pszichiátriai betegeknél miért késik a szigorú hatósági fellépés, ha botrányt keltenek közterületen.

B. E. lapunknak elmondta, hogy múlt szerdán késő este, kutyasétáltatás közben támadtak rá.
– Nem volt eszénél a férfi, üvöltözött. Kendőbe volt bebugyolálva, bokájáig ért a szövet. Egy másik – hosszú szakállú, rasztás hajú – alak is volt vele, de ez nem bántott, csak nézte az eseményeket. Ijesztő volt! A Grigore Bălan és a December 1. utcák kereszteződésétől indultam a központ felé. Ott van egy tömbházsor, amit hosszas zöldövezet követ, itt bukkantak fel a férfiak. Átmentem az út túloldalára, de a kendős követett, és elkezdett üvöltözve szaladni utánam. Nem értettem, mit üvölt, szaladtam vissza a forgalmasabb útkereszteződés felé.

Kergetett. Két lány volt távolabb, kiáltottam nekik, hogy várjanak meg. Végül egy csendőrautót intettek le a tizenéves lányok (közben fotót is készítettek a támadóról). Sírva kértem a csendőröket, hogy vigyenek haza. Ők nyugtattak, hogy ismerik a fickót, nem kell aggódni, és ígérték, hogy jönnek az autóval mögöttem. Elindultam hazafelé, ám pár méter után az autó eltűnt, a nagydarab férfi pedig megint felbukkant a semmiből, és kergetett – panaszolta a lány, akinek végül ismerősei segítségével sikerült hazajutnia.

A közösségi oldalon nagy felháborodást váltott ki a történet, mi több, mások is jeleztek hasonló incidenseket.

Egy 41 éves hölgy (név, telefonszám a szerkesztőségben) lapunk kérdéseire elmondta, pár hete ugyanott támadt rá egy megtermett, ugyancsak kendővel körbetekert fejű, derekán sállal díszelgő férfi. Kővel a markában riogatta a hölgyet, ám ennek nagytestű, pórázon lévő kutyája támadásba lendült, a férfi megijedt, és végül arrább állt.

A háromszéki csendőrség szóvivője elmondta, hogy kollegái beszámolója alapján úgy tudja, a hölgyeket biztonságos helyre kísérték, illetve utólag a megvádolt férfit is felszólították, hazáig kísérték. A szóvivő szorgalmazta a rendőrségen való panasztevést, kifejtette, hogy utólag is lehet jelenteni, ha valaki veszélyben érezte magát.

Az incidens kapcsán András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója elmondta, hogy az idevágó törvények, eljárások kiegészítésre szorulnak, hiszen jelenleg zavarosak.

Hangsúlyozta, a pszichiátria „egy szemetesládaként működik nálunk”, hiszen ide hordják a hatóságok az utcákról összeszedett részegeket is, ezzel is terhelve az alkalmazottakat. Rámutatott arra, hogy Romániában a pszichiátriai ellátás több sebből vérzik a szervezésbeli gondok, személyzet- és pénzhiány miatt.

– Ha valaki köztudottan pszichiátriai gondokkal küszködik, akkor annak a krónikus ellátásban lenne a helye, de sajnos itt a helyek limitáltak. Onnan ered a legtöbb gond, hogy a család utólag nem követi a beteg állapotát: a pszichiátriai betegre van bízva, hogy beveszi-e, vagy sem a gyógyszerét, netán italozik-e a kezelés alatt – panaszolta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. november 23., 7:11
  ÉRTÉKELÉS: 35

  Ilyenkor azonnal hívni a 112-t, és bejelenteni azt is, hogy a csendőr szart a fejedre, miközben a másik üldözött. Akar közben is, hallják, hogy futsz stb.
  A Facebook semmit sem ér!

 • User
  Dátum: 2020. november 23., 8:14
  ÉRTÉKELÉS: 23

  Doktor urnak uzennem : ha az o felesege lett volna ebben a helyzetben ugyanigy neszelne? Nagyon konnyen dobjuk a szavakat, de nem csinalunk semmit. A reszegeket, meg az effele betegeket az on nyilatkozata szerint a rendorok vagy a csendorok haza fogjak vinni a csaladjukhoz, nehogy megzavarjak a ,, zsufolt,, rendszert.

 • User
  Dátum: 2020. november 23., 9:52
  ÉRTÉKELÉS: 32

  Hát persze, hogy van magyarázat a hatóságok felől, de ha a lány megsérült volna a hatóság mulasztása miatt, vajon mi lenne a magyarázat😡 hogy nem bírtak el egy elmebetegel aki kendőben szaladgál. Szép magyar adás 😠😠

 • User
  Dátum: 2020. november 23., 10:13
  ÉRTÉKELÉS: 34

  Ezzel a ferfival nekem is volt dolgom. A Grigore Balan sarkan lattam meg Snack barbol futott ki s a ruhtarolót csattogtatta, közben üvöltözött. Mentem a Pennybe, ő utanam szaladt. Ha a hatóság tud róla miért nem szállítják elmegyógyintézetbe? Kiszámíthatatlan, s ha valaki szembekerül vele s péppé veri akkor az lesz a hibás a hatóságok szemében aki ijedtében önvédelemből elver egy kiszámíthatatlan elmebeteget?

  • User
   Dátum: 2020. november 23., 18:43
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Hát nem vagyok biztos benne ez az alak volt e vagy sem, múlt héten a Grigore Balan Penny felőli részén mentem a jelzőlámpák felé, még egy férfi volt előttem és egy szakállas kendős alak kezdett üvöltözni ahogy elhaladtunk egymás mellett.Nem támadott meg de engemet egy rossz érzés fogott el, hogy mindjárt a hátamba meríti a kést.Rá sem pillantottunk csak haladtunk az utunkon.De rossz érzés volt az biztos.

 • User
  Dátum: 2020. november 23., 11:41
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Szégyen egy korház idazgatójatól az a kijelentés,hogy a szihátria ,szemetessladaként müköfik hat sajnálom,minden ugy müködik a korházba ,SAJNOS!,nem mersz odamenni,mert,onnat nem jösz ki,3____4_nap kovid vizsgalat addig megdöglesz,nemlehetne azt a kovid tesztet sürgösségel elvégezni,ha sürgöségre vittêk a beteget!??????

   • User
    Dátum: 2020. november 23., 16:45
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A menedzser úr, ha orvos lenne, akkor tudná, h mennyire veszélyes tud lenni egy pszichés beteg, főleg ha nem kap kezelést, egy félmondatban lehet hibáztatni a rendszert. A “szemétládát” nem Ő menedzseli, véletlen?

 • User
  Dátum: 2020. november 26., 14:54
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Van egy magas, kemény, szakállas férfi aki románul üvöltozik napközben az utcán.
  A Grigore Balan sugárút találkoztunk vele, ket kiskorú gyermekemmel sétálva, több alkalommal is láttuk. Gyerekekre és időseknek is üvöltött, úgymond ijeszgette őket. Elég szomorú a válasz.

 • User
  Dátum: 2020. november 28., 18:39
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Ő George Clooney, itt is be akart szólania kormányba, de nem annyira ismert. A magyarok pedig most már ezért nem jönnek utána. Marad a kendővel és a les.art kalapács nyelével.