Hirdetés
Hirdetés

Ez a közösségi háló nem virtuális

Ez a közösségi háló nem virtuális Kovászna megye

Egy kilyéni család számára szomorú nap marad a naptárban a július 8-iki szombati nap, mert akkor égett le a házuk teteje és ment tönkre gyakorlatilag teljesen mindenük. De még egy ilyen szerencsétlenségnek is van pozitív hozadéka.

Az anya, apa és a nagyobbik, 19 éves fiú munkában volt egy sepsiszentgyörgyi gyárban, a kisebbik, 18 éves fiú a barátokkal időzött szombat délben, amikor a szomszédoktól a tűzriasztást kapták. A tűzoltók szerint egy rövidzárlat lehetett a kiváltó ok, bár akkor, amikor a lángok felcsaptak, nem is volt áram. Talán már éjszakától vagy reggeltől senyvedhetett a tűz, majd egyszer csak lángra lobbant. A tavaly felújított tető teljes mértékben áldozatul esett neki, ami pedig nem égett el, az az oltásnak köszönhetően lett oda: beszakadt a ház födémje, eláztak a bútorok.

Erőre van szükség egy ilyen helyzetben, s néha jól jön, ha mások is hozzápótolnak
Hogy mi ebben a jó? Az, hogy a károsultak azt érezhetik, egy erős közösség áll a hátuk mögött és nem csak magukra számíthatnak a talpraállásban. Már a szombat folyamán sokan segítettek a menthető mentésében, a romok eltakarításában, Baloga Csilla falufelelős pedig néhány önkéntes segítségével megszervezte az adománygyűjtést számukra. Négy fiatal házról házra járva 24 ezer lejt gyűjtött a ház újjáépítésére, illetve a további szükséges dolgokra. Gyakorlatilag nem volt olyan család, ahol nem adakoztak a lehetőségeik szerint, az adományozott összegek a 17 lejtől az 1000 lejig terjedtek, mondta a fiatal falugondnok. Faanyagot, cserepet is felajánlottak helyi vállalkozók, sokan pedig készpénzes utalással segítettek falusfelüknek. Az adománygyűjtés még    a napokban is folytatódik.
A kilyéni család támogatására a Raiffeisen bankban Benedek Emese Katalin (az élettárs) nevére megnyitott, RO72 RZBR 0000 0600 1937 0094 számú számlára lehet pénzt utalni.

Hirdetés
Hirdetés

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük