Felhívás!

Zsúfoltra sikerült félévkezdés

Zsúfoltra sikerült félévkezdés

Február 15-én, pénteken a Bem József Általános Iskola óvodásai és iskolásai farsangtemetést rendeztek. Emellett a tanintézmény diákjai a tantárgyvetélkedőkön is jól szerepeltek.

A helyi szokásnak megfelelően a felsőlemhényi iskola udvarán összegyűlt, maskarába bújt diákseregnek és pedagógusaiknak a Gál Ildikó osztályfőnök által vezetett nyolcadikosok mutattak be farsangtemetést. A lányok és a fiúk egyaránt kitettek magukért, előbbiek a siratóasszonyok, míg utóbbiak a búcsúztatók szerepét vállalták magukra. Semmit sem bíztak a véletlenre, Illyést ugyanis egy református lelkész és egy katolikus pap is elbúcsúztatta. Miután bábuégetéssel, énekléssel és kiabálással űzték el a telet, a mulatság a kultúrotthonban folytatódott, a talpalávalót Jakab Attila húzta. „A hazulról hozott fánkot és süteményt jóízűen elfogyasztottuk, majd közösen jót mulattunk. A diákok derültségére két tanár is maskarába bújt, jómagam esőfelhő, Vass Gábor vallástanár pedig rocker volt”, osztotta meg lapunkkal Gál Ildikó biológiatanár.

Olimpia, iratkozás, próbavizsgák

Gál Zsuzsanna intézményvezető az előkészítő osztályba való beiratkozás részleteibe avatott be beszélgetésünk kezdetén. „Hétfőn kezdődik a március 22-éig tartó beiratkozás az előkészítő osztályba. Szerdán, március 6-án 10 és 12 óra között tartunk nyílt napot, amikor a szülők és a gyerekek ellátogathatnak leendő tanítónőjük osztályába, ahol a kicsik különféle tevékenységeken vehetnek részt, míg a szülők esetleges kérdéseire a pedagógus válaszol.”

A folytatásban a tantárgyversenyeken való szereplésre terelődött a szó. „A körzeti olimpiák túlnyomórészt véget értek. Az angol olimpia megyei szakaszán a nyolcadikos Vass Anita és Oroszhegyi András, míg matematikából Miklós Ágota képviseli iskolánkat. Magyarból és románból már megrendezték a megyei szakaszokat, előbbin Vass Anita ötödik helyezést ért el, míg a román tantárgyversenyen a maximális 120 pontból 118-at ért el, így iskolánkat a magyar anyanyelvű gyerekek számára rendezett román tantárgyolimpia országos szakaszán képviselheti”. Megjegyezte, emellett az előkészítő–negyedik osztályosok számára kiírt Vidám Versek Versmondó Versenye Gelencén rendezett körzeti szakaszán is jól teljesítettek a résztvevők.

Az intézményvezető a közeljövőben esedékes próba-képességvizsgákról is szólt. „Mint ismert, a március 11-e és 13-a között zajló próbavizsgán idéntől a hetedikesek is megmérettetnek. Részletekkel egyelőre nem szolgálhatok, bár feltételezések szerint a hetedikesek számára a vizsgát rácsteszt képezi.” Hozzátette, mindemellett Nagy Zsuzsanna magyartanár vezetésével készülnek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseiről való megemlékezésre is.

 

Hozzászólások