Felhívás!

RÖVIDEN

Tavaszi szemétgyűjtés

A Fiatalok Kovásznáért Szervezet egyik fő tevékenysége minden évben a tavaszi és az őszi szemétgyűjtési akció. Ha az időjárás engedi, akkor idén erre jövő szombaton, május 15-én kerül sor. „A jó kedvet az egyesület önkéntesei, amíg a kesztyűket és a szemeteszsákokat a helyi tanács biztosítja. Ezúton is köszönjük a mindenkori támogatást” – írja Facebook-bejegyzésében a szervezet. A FIKOSZ szeretettel vár mindenkit szombaton délelőtt 9 órára a Supercoop előtti parkolóba.

Kovászna a művészetben

A ’70-es évek elején, közel 50 éve, hogy a HÉT országos magyar folyóirat védnöksége alatt a fürdővárosban megszervezték az első magyar kovásznai képzőművészeti tárlatot. A lelkes szervezők megtették az első lépéseket egy állandó kiállítótér létrehozására. Az erdélyi művészek által felajánlott/adományozott képzőművészeti alkotások képezik az intézmény állandó anyagát, mely azóta folyamatosan bővül. Értékes anyagot tudhat magáénak Kovászna városa. Kihasználva a járványhelyzet adta kulturális kényszerszünetet, megtörtént ennek az értékes anyagnak a számbavétele, állagjavítása és digitális rögzítése (fotózása). Terveik között szerepel egy katalógus kiadása is, addig is a munkákból egy reprezentatív válogatás megtekinthető a Kádár László Képtárban. Nyitvatartás hétköznapokon 11-16 óra között, bejelentkezés, további információk a 0770.420.087-es vagy 0267.340.394-es telefonszámon. Kötelező a védőmaszk viselete és a biztonsági távolság betartása.

Gazdáné Olosz Ella Képzőművészeti Galéria

A művésznő reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás a művelődési házban a városi könyvtár órarendje szerint (keddtől-péntekig 9-17 óra között, szombaton 9-14 óra között) újra megtekinthető. A belépés ingyenes. Látogatáskor kötelező a védőmaszk viselése és a 2 méteres biztonsági távolság betartása az egyéni látogatók vagy családok között.

Hozzászólások
Ötven éve „tanulva tanítanak”

Ötven éve „tanulva tanítanak”

A tanügyi káderek 1969 februárjában megtartott országos konferenciáján vetődött fel első alkalommal a Pedagógusok Háza szükségessége. 1971-ben alakultak meg ezen központok mint önálló módszertani, tudományos, kulturális és nevelési intézmények. A sepsiszentgyörgyi pedagógusok háza a jubileumot a Fidelitas hotelben tartott szakmai konferenciával és a volt vezetők díjazásával ünnepelte meg.