Felhívás!

RÖVIDEN

Aszfalt a csatorna után

Csak azt követően kerülhet aszfalt a főútra, hogy elkészült a csatorna. Ennek a munkálatnak – elvben – március végén, április elején foghatnának neki. Optimista számítások szerint, ha a licit eredményhirdetése után nem lesz óvás (csak két cég tett le pályázatot), a projektet egy év alatt befejezhetnék.  A megyei tanács arra tett ígéretet, hogy követik a munkálatokat, és miután befejeződött a csatornázás, aszfaltszőnyeg kerülhet a most a községen mintegy négy kilométer hosszan áthaladó, megyei útra. Ez egy erősen optimista forgatókönyv szerint azt jelentené, hogy 2021 őszére akár az út is elkészülhet.  

 Nincs jelentkező az iskolára

Másfél éve nem tud elkölteni 1,7 millió eurót a kőröspataki önkormányzat. Ennyi pénzt nyert európai uniós pályázaton a Kálnoky Ludmilla Általános Iskola felújítására, de nem találnak kivitelezőt, akinek „kellene” ez az összeg. A helyi tanács 2018-ban háromszor hirdette meg a tervezést és kivitelezést együtt, kétszer jelentkezett egy-egy cég, de hiányos dokumentációt nyújtottak be, ezért el kellett utasítani, harmadszor – ennek határideje január végén járt le – nem jelentkezett senki. Az önkormányzat negyedszerre is kiírta az elektronikus pályázatot, az ajánlatokat ezúttal február 24-éig várják. Arra is hajlandók lennének, hogy negyedévenként fizessenek, csak már jöjjön valaki, és dolgozzon. 

 Felújításra kerülnek a kultúrházak

Végre úgy tűnik, kerül jelentkező a sepsikőröspataki és kálnoki kultúrházak felújítására. Erre is, akárcsak a csatornára és az iskolára, megvan a pénz, igaz „csak” 500 ezer euró. Az összegben benne van a tervezés is, és a pályázat részét képezi a fűtési rendszer felújítása is. Külön „jó pontnak” számít, hogy egy helyi vállalkozónak van esélye elnyerni a munkát. A felújított épületeket nem csak kulturális célokra használhatnák, hanem helyszínül szolgálhatna akár esküvők, más nagyobb események lebonyolítására is. 

Hozzászólások