Felhívás!

Röviden

Kaján Botond nyerte a szavalóversenyt
Kaján Botond nyerte az önkormányzat és a Vigadó Művelődési Ház által március 15. tiszteletére szervezett szavalóversenyt, így március 15-én, szerdán 12 órától a központi ünnepségen Wass Albert Láthatatlan lobogó című versét fogja előadni a nagyközönségnek.
Összesen 25 versenyző részvételével zajlott le az immár negyedik alkalommal megrendezett, V–VIII. osztályos diákok számára kiírt szavalóverseny, amelynek témája idén is a tavasz vagy március 15. volt. A zsűri három díjat és hét dicséretet osztott ki. A könyvjutalom mellett a versenyzők egy kokárdás huszár Pista bá-terméket is hazavihettek trófeaként, az első három helyezés tulajdonképpen abban tér el, hogy melyik tanuló előadása kapjon nagyobb figyelmet. A díjazottak: 1. Kaján Botond, Petőfi Sándor-iskola, V. osztály – Wass Albert: Láthatatlan lobogó; 2. Nánia Hanna, Nagy Mózes Gimnázium, VII. osztály – Kosztolányi Dezső: Tavaszelő; 3. Borcsa Zsombor, Petőfi Sándor-iskola, V. osztály – Petőfi Sándor: Pacsirtaszót hallok. Dicséretben részesült: Dimény Kata, Tódor Pál, Rancz-Gyárfás Hanna, Sipos Johanna, Nánia Hilda, László Viola és Fazakas Anita. <<

Budai István lesz a diákszónok
Az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete tegnap délután az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében szervezte meg a Zúg Március szónokversenyt. A szónokversenyen eredeti gondolatokkal tűzdelt, jól felépített szónoklatok hangzottak el, a legjobb szónoklat idén a Budai Istváné (Nagy Mózes Elméleti Líceum) lett. Az idei verseny győztese is a Gábor Áron-téren mondja el ünnepi beszédét. A háromtagú zsűriben Józsa Irén és Simon Anikó magyartanárok és Szöllősi Tamás, a 2007-es szónokverseny győztese, az RMDSZ-iroda munkatársa foglaltak helyet. További díjazottak: dicséret Boros Attila (GÁMOK), Jancsó Helén (Nagy Mózes), 3. helyezés: Takács Réka (Református Kollégium), 2. helyezés: Barbócz Zsolt (Nagy Mózes). Az első három helyezettet Fejér László Ödön szenátor pénzjutalommal ajándékozta meg, valamint az összes résztvevőnek egy bukaresti parlamenti kirándulást is megígért.

Hozzászólások