Felhívás!

„Hazám, ha volt is…”

„Hazám, ha volt is…”

Tegnap közös sajtótájékoztatón számolt be Ménessy Kinga, az önkormányzat szóvivője, illetve Lung László Zsolt, a Vigadó Művelődési Ház igazgatója a céhes város március 15-i ünnepi programjáról.

Március 12-én, vasárnap 12 órától az Incze László Céhtörténeti Múzeumban nyílik meg a magyar szabadságharc tiszteletére szervezett 28. ünnepi tárlat. Március 14-én, kedden 11 órától a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ aulájában ünnepi megemlékezést tartanak az iskola IX–X. osztályos diákjainak közreműködésével. 14 órától a kászonújfalusi emlékműnél zajlik megemlékezés, a helyi Tuzson János Általános Iskola diákjainak és az Apor Péter Szaklíceum tanulóinak részvételével. A Nyergestetőn 14 órától ünnepi műsort ad elő a Bod Péter Tanítóképző és a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Gyakorló Általános Iskola, 15 órától az Apor Péter Szaklíceum főhajtása, és 16.30-tól a Manócska Napközi Otthon koszorúz.

Március 15-én, szerdán 9 órakor ünnepi istentiszteletet tartanak a református templomban. 9.45-től megemlékezés Bem József szobránál, fellépnek az Apor Péter Szaklíceum diákjai, ünnepi szónok Bors Gyöngyvér IX. osztályos tanuló. 10 órától a Nagy Mózes-líceum ünnepi műsora az eresztevényi emlékműnél, szintén 10 órától a Petőfi Sándor-iskola tanulóinak koszorúzása a Petőfi Sándor-domborműnél, és ünnepi műsora az iskola udvarán álló Petőfi-szobornál, ugyancsak ebben az időpontban kezdődik a Turóczi Mózes-iskola megemlékező műsora a névadó sírjánál. 10.15-től a Bod Péter Tanítóképző tanulóinak koszorúzása a Szacsvay János-domborműnél, a Szentkereszty Stephanie Egyesület épületénél. 10.30-tól a Bod Péter Tanítóképző és a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola ünnepi műsora a Kossuth Lajos-szobornál.

Ugyanebben az időpontban ünnepi megemlékezés a Hősök emlékművénél a Református Kollégium diákjainak közreműködésével; a Turóczi Mózes-iskola megemlékező műsora a Turóczi-szobornál. 10.40-től a Molnár Józsiás-iskola tanulóinak és tanárainak ünnepi műsora, és koszorúzás a Molnár Józsiás-mauzóleumnál.

A sokak által várt Gábor Áron téri ünnepség műsorában közreműködik a Tanulók Klubja fúvószenekara, a Református Kollégium és a Nagy Mózes-líceum zenekara és diákjai, Biszak Beáta, a Molnár Józsiás-iskola IV. osztályos tanulója, valamint Bogdán Zsolt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze. 11 órától gyülekező és az iskolák felvonulása, 11.15-től lovas huszárok, hagyományőrző csapatok és a környező falvak képviselőinek felvonulása. 12 órától az ünneplőket Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere köszönti, beszédet mond Tállai András, a Magyar Kormány parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

A Vigadó Művelődési Házban 18 órától nyílik meg Makó András Összetartozunk című kiállítása.19 órától kezdődik „Hazám, ha volt is…” címmel az idén is rendkívül színvonalasnak ígérkező gálaműsor, amelyben közreműködnek: Bogdán Zsolt, Kozma Attila és Keresztes Ágnes színművészek, a Sepsi Kamarazenekar, a Voces Kamarakórus, valamint a Perkő Néptáncegyüttes Horváth Tas és Ürmösi-Incze Hunor vendégszereplésével. Zenei rendező: Cserkész Emese, rendező: Lung László Zsolt.

Hozzászólások