Felhívás!

Röviden

Debrecenben a diákszínjátszók

A Kőrösi Csoma Sándor Líceum Diákszínpada november 22–25. között immár 26. alkalommal élvezhette a debreceni Ady Endre Gimnázium vendégszeretetét. A két intézmény közötti partnerségi kapcsolat az évek során egyre mélyült, és egyre több tartalommal telítődött. A debreceni iskolában szervezett Ady-napokon a kovásznai diákszínjátszók Molnár János tanár irányításával kimagasló sikerrel mutatták be Karinthy Frigyes: A cirkusz című írásából készült darabjukat. Az együttműködés következő állomása 2020 áprilisa lesz, amikor is a Kőrösi-napokra látogatnak el az anyaországi diákok és kísérő tanáraik. A Diákszínpad ezúton is megköszöni Kovászna város Önkormányzatának a pályázat lebonyolításához nyújtott anyagi támogatást.

Molnár Juliánna, magyartanárnő

 

Az önkormányzat Mikulása

Butyka Gyulától, a művelődési ház munkatársától megtudtuk, hogy a helyi önkormányzat támogatásával 1200 Mikuláscsomagot állítottak össze a művelődési házban. A csomagok darabonkénti értéke 15 lej. Az édességet, ajándékokat már kiszállították a tanintézményeknek, a csomagokat óvodáskortól 8. osztályig kapják meg a gyerekek ma, vagyis csütörtökön.

 

Ünnepi rendezvények

December 7-én, szombaton 10 órától a Kovászna-Belvárosi Református Egyházközség gyülekezeti termében adventi gyermekfoglalkozást tartanak.

December 8-án, vasárnap 17 órakor a művelődési ház előtti téren Adventi gyertyagyújtás lesz. Közreműködik a Kovászna-Vajnafalvi Református Egyházközség Hozsánna kamarakórusa, Gyerő Katalin karnagy vezetésével és a Kőrösi Csoma Sándor Líceum 5. B. osztálya, igét hirdet Orbán Judit, a Kovászna-Vajnafalvaa Református Egyházközség lelkésze, beszédet mond Becsek Éva, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum igazgatónője.

Szintén vasárnap 17.30-kor a Művelődési ház Ignácz Rózsa-termében karácsonyi kézműves foglalkozást tartanak a Tündérvár Székely Nagycsaládos Egyesület szervezésében. A további ünnepi és karácsonyi programajánlókra még visszatérünk későbbi ajánló rovatunkban.

Hozzászólások